24/04/2019 24/04/2019 Την Μεγάλη Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019, εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος, στον Ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων της πόλεως Άρτης. Στο Κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην ταπείνωση, με την οποία οφείλουμε, να κοινωνούμε των Αχράντων Μυστηρίων. Όχι, με ιδιοτέλεια, όπως ο Ιούδας. Αλλά με ταπείνωση...
24 Απριλίου, 2019 - 22:22

Μεγάλη Τετάρτη στους Αγίους Αποστόλους Άρτης

Διαδώστε:
Μεγάλη Τετάρτη στους Αγίους Αποστόλους Άρτης

Την Μεγάλη Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019, εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος, στον Ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων της πόλεως Άρτης.

Στο Κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην ταπείνωση, με την οποία οφείλουμε, να κοινωνούμε των Αχράντων Μυστηρίων. Όχι, με ιδιοτέλεια, όπως ο Ιούδας. Αλλά με ταπείνωση και μετάνοια, όπως στον Γολγοθά, ο ληστής. «Του δείπνου σου του μυστικού, σήμερον Υιέ Θεού, κοινωνόν με παράλαβε. Ου μη γαρ τοις εχθροίς σου το μυστήριον είπω, ου φίλημα σοι δώσω, καθάπερ ο Ιούδας. Αλλ’ ως ο ληστής ομολογώ σοι, μνήσθητί μου, Κύριε, εν τη βασιλεία σου».

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων