13/02/2024 13/02/2024 Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, το απόγευμα, στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, στην Άρτα, ετελέσθη το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Κατά την διάρκεια του Ευχελαίου, ετέθησαν σε προσκύνηση αποτμήματα Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως του Ιατρού, του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, της Αγίας Γαβριηλίας, του Αγίου Αθανασίου του Χαμακιώτου, του Αγίου...
13 Φεβρουαρίου, 2024 - 10:04
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2024 - 10:11

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος μίλησε στην Άρτα για τους Αγίους σήμερα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος μίλησε στην Άρτα για τους Αγίους σήμερα

Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, το απόγευμα, στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, στην Άρτα, ετελέσθη το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Κατά την διάρκεια του Ευχελαίου, ετέθησαν σε προσκύνηση αποτμήματα Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως του Ιατρού, του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, της Αγίας Γαβριηλίας, του Αγίου Αθανασίου του Χαμακιώτου, του Αγίου Ἐφραίμ του Κατουνακιώτου και του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου, τα οποία εκόμισε στην Άρτα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος και τα υπεδέχθη στα προπύλαια του Ιερού Ναού του Αγίου Μαξίμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος.

Ακολούθησε ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ἀργολίδος κ. Νεκτάριο, με θέμα: «Άγιοι σήμερα;» την οποία παρηκολούθησαν πλήθος πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Αργολίδος αναφέρθηκε σε σημαντικές στιγμές από την ζωή και την διδασκαλία των Αγίων, τους βίους των οποίων έχει ο ίδιος συγγράψει και έχουν εκδοθεί από τον Εκδοτικό Οίκο της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος “ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων