26/03/2020 26/03/2020 Δείτε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικου με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της εθνικής Παλιγγενεσίας:  Τίποτε δεν είναι αδύνατο για τον Θεό. Αυτά τα λόγια είπε ο Άγγελος Γαβριήλ, την ημέρα του Ευαγγελισμού προς την Παναγία, όταν Εκείνη ρώτησε, με ποιον τρόπο είναι δυνατόν να γεννήσει...
26 Μαρτίου, 2020 - 10:19
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2020 - 10:20

«Ουκ αδυνατήσει παρά τω Θεώ παν ρήμα»

Διαδώστε:
«Ουκ αδυνατήσει παρά τω Θεώ παν ρήμα»

Δείτε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικου με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της εθνικής Παλιγγενεσίας: 

Τίποτε δεν είναι αδύνατο για τον Θεό. Αυτά τα λόγια είπε ο Άγγελος Γαβριήλ, την ημέρα του Ευαγγελισμού προς την Παναγία, όταν Εκείνη ρώτησε, με ποιον τρόπο είναι δυνατόν να γεννήσει ένα παιδί, αφού δεν έχει γνωρίσει σύντροφο στην ζωή της. Και ο Άγγελος της απάντησε, πως τίποτε δεν είναι αδύνατο για τον Θεό. Και η Παρθένος υπετάγη λέγοντας «γένοιτό μοι κατά το ρήμα σου». Και συνέλαβε τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό.

«Ουκ αδυνατήσει παρά τω Θεώ παν ρήμα». Τίποτε δεν είναι αδύνατο για τον Θεό. Αυτά τα λόγια του Αρχαγγέλου επιβεβαιώθηκαν, με το θαύμα της Παλιγγενεσίας του 1821. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης έλεγε, πως «ο Θεός υπέγραψε την ελευθερία της Ελλάδος και δεν παίρνει πίσω την υπογραφή του». Λίγοι ταλαίπωροι Έλληνες, τα έβαλαν με τους κατακτητές και νίκησαν μια ισχυρή αυτοκρατορία.

«Ουκ αδυνατήσει παρά τω Θεώ παν ρήμα». Τίποτε δεν είναι αδύνατο για τον Θεό. Τα ίδια λόγια του Αγγέλου, επανηχούν σήμερα, καθώς διερχόμεθα μια πρωτόγνωρη δοκιμασία, λόγω της πανδημίας. Ας πάρουμε εσωτερική δύναμη. Ας μείνουμε πιστοί στον Παντοδύναμο Υιό της Παναγίας μας, στον Ιησού Χριστό. Ας μιμηθούμε την εμπιστοσύνη της Θεοτόκου και των Αγωνιστών του 1821, προς τον Θεό. Και σύντομα, ας ξαναπραγματωθεί ο λόγος του Αγγέλου «Ουκ αδυνατήσει παρά τω Θεώ παν ρήμα». Τίποτε δεν είναι αδύνατο για τον Θεό.

Κι ας αντηχεί στις ψυχές μας ο λόγος του ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη:

«Ξύπνα, ταράζου, μη φοβού, χαίρε, Παρθένε, χαίρε.

Ο Κύριός μου είναι με σε, Ελλάς, ανάστα, χαίρε».

 

Χρόνια πολλά, με υγεία και χαρά.

+ο Άρτης Καλλίνικος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων