26/10/2019 26/10/2019 Προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, ετελέσθη το απόγευμα της Παρασκευής 25ης Οκτωβρίου 2019, με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια, ο Μέγας Εσπερινός, επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, στην Άρτα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε, για την...
26 Οκτωβρίου, 2019 - 16:11
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2019 - 16:20

Πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός Άρτας

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός Άρτας

Προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, ετελέσθη το απόγευμα της Παρασκευής 25ης Οκτωβρίου 2019, με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια, ο Μέγας Εσπερινός, επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, στην Άρτα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε, για την παρουσία του στην Πανήγυρη, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ευρίπου κ. Χρυσόστομο.

Ο χοροστατήσας Επίσκοπος Ευρίπου εξέφρασε την χαρά του, που ευρέθη στην Βυζαντινή Άρτα, συμπανηγυρίζων την μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου. Στο μεστό πνευματικών μηνυμάτων Κήρυγμά του, μεταξύ άλλων, ετόνισε, ότι ο Μεγαλομάρτυς Δημήτριος εθυσίασε τον εγκόσμιο βίο και εκέρδισε την αληθινή, την αιώνιο ζωή. Και κατέλιπε παράδειγμα προς μίμησιν, την επιλογή των αιωνίων, αντί των προσκαίρων. Την επιλογή των ουρανίων, αντί των επιγείων.

Σήμερα κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ναό της Άρτας.

Προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, τελέσθηκαν ανήμερα της εορτής ο πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στο Κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος ανεφέρθη στην αγάπη του Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου για τον Χριστό και για τους ανθρώπους. Και ετόνισε, ότι μαρτυρία της γνησίας αγάπης είναι η αυτοθυσία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων