02/06/2022 02/06/2022 Στον νεοανεγειρόμενο ναό της Αναλήψεως, στο νέο κοιμητήριο της Άρτας, τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου, το απόγευμα της Τετάρτης 1 Ιουνίου. Πριν από τον Εσπερινό, τελέσθηκε η Αναστάσιμη “Εναρκτήριος Ακολουθία” και ψαλλομένου, για τελευταία, για φέτος, φορά, του “Χριστός Ανέστη”, λιτανεύθηκε, σε κλίμα συγκινήσεως, η εικόνα της Αναστάσεως ανάμεσα στους...
02 Ιουνίου, 2022 - 10:54
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2022 - 10:59

Πανηγύρισε ο νεοανεγειρόμενος Ναός της Αναλήψεως στο νέο κοιμητήριο Άρτας

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο νεοανεγειρόμενος Ναός της Αναλήψεως στο νέο κοιμητήριο Άρτας

Στον νεοανεγειρόμενο ναό της Αναλήψεως, στο νέο κοιμητήριο της Άρτας, τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου, το απόγευμα της Τετάρτης 1 Ιουνίου.

Πριν από τον Εσπερινό, τελέσθηκε η Αναστάσιμη “Εναρκτήριος Ακολουθία” και ψαλλομένου, για τελευταία, για φέτος, φορά, του “Χριστός Ανέστη”, λιτανεύθηκε, σε κλίμα συγκινήσεως, η εικόνα της Αναστάσεως ανάμεσα στους τάφους.

Αμέσως μετά, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της Αναλήψεως, στο πέρας του οποίου, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, ευχαρίστησε τον παριστάμενο Δήμαρχο Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη και στο πρόσωπό του, όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, για την ταχεία πρόοδο της ανοικοδόμησης του ναού και ευχήθηκε την επομένη χρονιά, να έχει ολοκληρωθεί η ανέγερση της εκκλησίας, ώστε να τελεσθεί ανήμερα της Αναλήψεως και Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε, ότι ο κοιμητηριακός ναός είναι ιδιαιτέρως απαραίτητος, διότι δέχεται δάκρυα από πονεμένους ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκουν στήριγμα στον Θεό, για να αντέξουν τις απώλειες αγαπημένων προσώπων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων