11/03/2024 11/03/2024 Tο Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, το απόγευμα, στην Άρτα, στο Πνευματικό Κέντρο του ενοριακού Ιερού Ναού του Αγίου Μαξίμου του Γραικού παρουσιάστηκε το βιβλίο της κ. Κατερίνας Σχισμένου με τίτλο «ΕΛΕΝΗ ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΔΟΥΚΑΙΝΑ: Μια πριγκίπισσα της Άρτας μεταξύ ιστορίας και λογοτεχνίας». Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αρταίων και η Ιερά Μητρόπολις Άρτης. Για το βιβλίο...
11 Μαρτίου, 2024 - 12:26
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2024 - 12:27

Παρουσιάστηκε βιβλίο για την θυγατέρα της Αγίας Θεοδώρας της Βασίλισσας της Άρτας, Ελένη

Διαδώστε:
Παρουσιάστηκε βιβλίο για την θυγατέρα της Αγίας Θεοδώρας της Βασίλισσας της Άρτας, Ελένη

Tο Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, το απόγευμα, στην Άρτα, στο Πνευματικό Κέντρο του ενοριακού Ιερού Ναού του Αγίου Μαξίμου του Γραικού παρουσιάστηκε το βιβλίο της κ. Κατερίνας Σχισμένου με τίτλο «ΕΛΕΝΗ ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΔΟΥΚΑΙΝΑ: Μια πριγκίπισσα της Άρτας μεταξύ ιστορίας και λογοτεχνίας». Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αρταίων και η Ιερά Μητρόπολις Άρτης.

Για το βιβλίο μίλησαν:

ο κ. Δημήτριος Γιαννούλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, καθώς και ο κ. Γιάννης Καϊντάσης: Δικηγόρος LLB, MBA, MSc Criminology, Εκδότης της εφημερίδας ΑΠΟΨΗ.

Στην βιβλιοπαρουσίαση παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, εκπρόσωποι φορέων και Αρτινοί.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος επεσήμανε, ότι το βιβλίο αυτό, παρ’ ότι δεν είναι Θεολογική μελέτη και αναφέρεται στις πιό ανθρώπινες πτυχές της ευσεβεστάτης Ελένης Αγγελίνας Δούκαινας, όμως αποπνέει την αγιότητά της. Και ευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, να δώσει ο Θεός, να ευοδωθεί η επίσημη Αγιοκατάταξη της θυγατέρας της Αγίας Θεοδώρας, Ελένης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων