29/07/2020 29/07/2020 Στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Καλλινίκου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού Άρτης. Ο εορτάζων Μητροπολίτης χθες το βράδυ, 28 Ιουλίου 2020, τέλεσε και τον Πανηγυρικό Εσπερινό της μνήμης του Αγίου Μάρτυρος Καλλινίκου. Στην Ακολουθία, η οποία τελέσθηκε στον Ενοριακό Ιερό...
29 Ιουλίου, 2020 - 15:59
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2020 - 15:46

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Άρτης

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Άρτης

Στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Καλλινίκου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού Άρτης. Ο εορτάζων Μητροπολίτης χθες το βράδυ, 28 Ιουλίου 2020, τέλεσε και τον Πανηγυρικό Εσπερινό της μνήμης του Αγίου Μάρτυρος Καλλινίκου.

Στην Ακολουθία, η οποία τελέσθηκε στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου Γραικού Άρτης, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου, εκπροσωπούντος και τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρον και του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου.

Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Μητροπολίτης Πατρών, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το μαρτύριο του εορτάζοντος Αγίου, ενώ κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν τον Άγιο στην ομολογία της πίστης του. Συνάμα ευχήθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Άρτης τα έτη του να είναι πολλά με υγεία και να έχει κάθε καλό στην Αρχιερατική του διακονία. Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολύχρονη πνευματική φιλία και αδελφική αγάπη που τον συνδέει με τον Μητροπολίτη Άρτης.

Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης Άρτης, φανερά συγκινημένος, αναφέρθηκε στην μοναχική του κουρά, η οποία έλαβε χώρα πριν από 29 έτη, από τον Γέροντά του Μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος Ιάκωβο, προς τιμήν του προσφάτως αγιοποιηθέντος Μητροπολίτου Εδέσσης Καλλινίκου. Ενημέρωσε δε, ότι από το ερχόμενο έτος θα εορτάζει τα ονομαστήριά του στις 8 Αυγούστου, ημέρα μνήμης του Αγίου Καλλινίκου, Μητροπολίτου Εδέσσης.

Τέλος, ευχαρίστησε και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους παρισταμένους Αρχιερείς για την τιμητική παρουσία τους, τους κληρικούς, τους ιεροψάλτες και τον ευσεβή λαό επικαλεσθείς και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου προκατόχου του πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων