21/01/2022 22/01/2022 Τη μνήμη του Αγίου Μαξίμου του Γραικού πανηγυρίζει η γενέτειρά του, Άρτα, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2021. Το πρωί, συνελειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο του Αγίου Ναό, στην Άρτα. Κατά την Θεία Λειτουργία μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, ο οποίος τόνισε,...
21 Ιανουαρίου, 2022 - 21:25
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2022 - 3:09

Τον βλαστό της Άγιο Μάξιμο τον Γραικό τίμησε η Άρτα

Διαδώστε:
Τον βλαστό της Άγιο Μάξιμο τον Γραικό τίμησε η Άρτα

Τη μνήμη του Αγίου Μαξίμου του Γραικού πανηγυρίζει η γενέτειρά του, Άρτα, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2021.

Το πρωί, συνελειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο του Αγίου Ναό, στην Άρτα.

Κατά την Θεία Λειτουργία μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η Εκκλησία βιούται ως Θεία Λειτουργία».

Ετέθη προς προσκύνηση απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου. Μαζί με την μνήμη του Αγίου Μαξίμου, εορτάζεται την ίδια ημέρα και η Σύναξη της Παναγίας της Παραμυθίας, αντίγραφο της οποίας φυλάσσεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου της πόλης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός τιμάται στη γενέτειρά του

Μητροπολίτης Άρτης: «Είναι πολύ επίκαιρος ο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός διότι ζούμε σε χρόνους παρακμής»

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων