26/01/2019 26/01/2019 Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και στο Αγρίνιο εόρτασε ιδιαίτερα λαμπρά και πανηγυρικά ο ενοριακός Ναός του Αγίου Γρηγορίου στην περιοχή του Πάρκου. Το πρωί της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Αιτωλίας...
26 Ιανουαρίου, 2019 - 17:44
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2019 - 18:29

“Ο Άγιος Γρηγόριος αγωνίστηκε για την καθαρότητα του δόγματος”

Διαδώστε:
“Ο Άγιος Γρηγόριος αγωνίστηκε για την καθαρότητα του δόγματος”

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και στο Αγρίνιο εόρτασε ιδιαίτερα λαμπρά και πανηγυρικά ο ενοριακός Ναός του Αγίου Γρηγορίου στην περιοχή του Πάρκου. Το πρωί της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά. Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Κοσμάς, σχολίασε χωρία της Ευαγγελικής περικοπής. Τόνισε ότι ο Άγιος Γρηγόριος έδειξε πάντα την θύρα με το να δείχνει παντού τον Χριστό, με την καθαρότητα του Ευαγγελίου και την καθαρότητα του δόγματος, αγωνίστηκε πολύ για να απομακρύνει τους κλέπτες δηλαδή τους αιρετικούς από την Εκκλησία και ήταν ο Ποιμένας ο καλός ο οποίος έδωσε τον εαυτό του και θυσιάστηκε για την αγάπη του Θεού και την αγάπη των πιστών.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων