27/12/2018 27/12/2018 Με ιεροπρέπεια κ σεμνότητα η Ιερή Πόλις του Μεσολογγίου εόρτασε σήμερα την ανάμνηση του θαύματος που επετέλεσε ο Άγιος Σπυρίδων στον παλαιό Μητροπολιτικό Ναό . Την ακολουθία συνέγραψε ο αείμνηστος Σπυρίδων Τρικούπης στηριζόμενος στην παράδοση και στην τιμή που απέδιδε η πόλη στο θαύμα της θεραπείας του παραλύτου. Το θαύμα πραγματοποιήθηκε προ του 1800 και...
27 Δεκεμβρίου, 2018 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2018 - 19:06

Το θαύμα του αγίου Σπυρίδωνος στο Μεσολόγγι

Διαδώστε:
Το θαύμα του αγίου Σπυρίδωνος στο Μεσολόγγι

Με ιεροπρέπεια κ σεμνότητα η Ιερή Πόλις του Μεσολογγίου εόρτασε σήμερα την ανάμνηση του θαύματος που επετέλεσε ο Άγιος Σπυρίδων στον παλαιό Μητροπολιτικό Ναό .
Την ακολουθία συνέγραψε ο αείμνηστος Σπυρίδων Τρικούπης στηριζόμενος στην παράδοση και στην τιμή που απέδιδε η πόλη στο θαύμα της θεραπείας του παραλύτου.
Το θαύμα πραγματοποιήθηκε προ του 1800 και δεν σώζεται η ακριβής ημερομηνία.
Το 1905 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη έκδοση της ακολουθίας.
Η Ιερή Πόλις εόρταζε το θαύμα με αρχιερατική θεία λειτουργία στην οποία συμμετείχαν και όλοι οι ιερείς της πόλεως και δεν λειτουργούσε άλλος ναός την ημέρα αυτή.
Σήμερα τελέσθηκε ιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως π.Επιφανίου Καραγεώργου ο οποίος κήρυξε τον Θείο λόγο κ όλων των ιερέων και του διακόνου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.Στην ομιλία του ο πανοσιολωγιότατος πρωτοσύγκελλος λαμβάνοντας αφορμή από το αποστολικό ανάγνωσμα αναφέρθηκε στην συγχωρητικότητα και την ανεξικακία που οφείλουμε όλοι ως πίστα μέλη της εκκλησίας να ασκούμαστε,«Ο θαυματουργός καν τεθνηκε Σπυρίδων του θαυματουργείν ουκ έληξεν εισετι».


Η πρεσβεία του θαυματουργού Σπυρίδωνος και του πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου Στέφανου να είναι πάντοτε δύναμη κ επιστηριγμος των κατοίκων της Ιεράς πόλεως και κάθε ψυχής που αγαπά και επιθυμεί να ζει κατά Θεόν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων