29/09/2023 29/09/2023 Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου τελέσθηκε υποδειγματική Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του 6ου Λυκείου Αγρινίου. Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον σολέα του Ναού και ο Σεβασμιώτατος επεξηγούσε τα...
29 Σεπτεμβρίου, 2023 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2023 - 8:34

Αγρίνιο: Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για μαθητές

Διαδώστε:
Αγρίνιο: Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για μαθητές

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου τελέσθηκε υποδειγματική Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του 6ου Λυκείου Αγρινίου.

Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον σολέα του Ναού και ο Σεβασμιώτατος επεξηγούσε τα τελούμενα, με σκοπό την βιωματική συμμετοχή των μαθητών στο ιερό Μυστήριο. Ανέλυσε συνοπτικά τα μέρη και τους συμβολισμούς της Θείας Λειτουργίας, τα ιερά σκεύη και τα ιερά άμφια που χρησιμοποιούνται και τόνισε, ότι το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είναι το κέντρο της εκκλησιαστικής ζωής. «Η Θεία Λειτουργία είναι το πρώτο και το σημαντικότερο μυστήριο της Εκκλησίας μας. Είναι αυτό που συγκροτεί το εκκλησιαστικό σώμα και ενώνει τη γη με τον ουρανό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του υπογράμμισε, ότι ο Χριστός έχει άπειρη αγάπη που την προσφέρει απλόχερα στους ανθρώπους και τόνισε ότι για να συμμετέχουμε στην Θεία Ευχαριστία θα πρέπει να έχουμε ειρηνεύσει με τον Θεό, με τους συνανθρώπους μας και με τον εαυτό μας.

Τέλος, προέτρεψε τα παιδιά να αξιοποιήσουν τα τάλαντα και τα ταλέντα με τα οποία τα έχει προικίσει ο Θεός για να διορθώσουν τις ατέλειες και τα λάθη της κοινωνίας που οι μεγαλύτεροι θα τους παραδώσουν.

Εκ μέρους των εκπαιδευτικών και των μαθητών, ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Λίνος Υφαντής ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την θετική ανταπόκριση στο αίτημά τους και την μοναδική αυτή ευκαιρία που έδωσε στους μαθητές, λέγοντας ότι «πλέον δεν θα συμμετέχουμε θεωρητικά στη Θεία Λειτουργία, αλλά θα κατανοούμε καλύτερα αυτά που τελούνται».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων