03/01/2024 03/01/2024 Την πρωτοχρονιάτικη πίτα των ιερατικών οικογενειών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας ευλόγησε και έκοψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, το απόγευμα της Τρίτης 2 Ιανουαρίου 2024 σε πολυχώρο εστίασης στο Αγρίνιο. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, συμμετείχαν οι ιερατικές οικογένειες και οι οικογένειες των υπαλλήλων της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος τους υποδέχθηκε...
03 Ιανουαρίου, 2024 - 10:16

Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός: Οι ιερείς είναι οι πιο στενοί συνεργάτες του Επισκόπου

Διαδώστε:
Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός: Οι ιερείς είναι οι πιο στενοί συνεργάτες του  Επισκόπου

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα των ιερατικών οικογενειών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας ευλόγησε και έκοψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, το απόγευμα της Τρίτης 2 Ιανουαρίου 2024 σε πολυχώρο εστίασης στο Αγρίνιο.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, συμμετείχαν οι ιερατικές οικογένειες και οι οικογένειες των υπαλλήλων της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος τους υποδέχθηκε όλους με πολλή χαρά και αντάλλαξε εορταστικές ευχές. Μετά την ευλογία της βασιλόπιτας προσέφερε δώρα σε όλα τα παιδιά, τα οποία εξέφρασαν τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους και ευχαρίστησαν τον Ποιμενάρχη τους.

Κατά την προσφώνησή του, τόνισε ότι η εκδήλωση αυτή, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά, εκφράζει έμπρακτα την αγάπη και το ενδιαφέρον του Επισκόπου για τις οικογένειες των ιερέων και των υπαλλήλων της Ιεράς Μητροπόλεως. Ανέφερε, ότι κατά τον πρώτο χρόνο της Επισκοπικής του διακονίας γνώρισε το σύνολο σχεδόν του Ιερού Κλήρου της τοπικής Εκκλησίας. Πρώτη φορά όμως συναντά στον ίδιο χώρο τους Ιερείς, τις Πρεσβυτέρες και τα παιδιά τους και αυτό για τον Επίσκοπο αποτελεί αιτία μεγάλης χαράς.

Μίλησε για τα προβλήματα, την αγωνία και τον αγώνα που καταβάλλουν οι σύγχρονοι γονείς και ειδικά οι ιερείς και οι πρεσβυτέρες για να μεγαλώσουν και να αναθρέψουν τα παιδιά τους, μέσα στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα. Ευχαρίστησε τους Ιερείς για την διακονία τους, καθώς και τις πρεσβυτέρες και τα παιδιά τους για την κατανόηση, τη συμπαράσταση και τη συναντίληψη στο Ενοριακό και Ποιμαντικό έργο των Κληρικών. Τόνισε στους Ιερείς, ότι δεν θα πρέπει να λησμονούν πως παράλληλα με την ιερατική τους ιδιότητα, κατέχουν και τις ιδιότητες του συζύγου και του γονέα και δεν θα πρέπει η μία να καλύπτει τις άλλες. Ιδιαιτέρως επεσήμανε, ότι οφείλουν καθημερινά να αγωνίζονται για την ενότητα και τη συγκρότηση των οικογενειών τους, καθώς τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε, ότι πάντοτε εκτιμούσε και σεβόταν τις οικογένειες των ιερέων, που αποτελούν τους πιο στενούς συνεργάτες ενός Επισκόπου και αναφέρθηκε στην αγωνία και τη μέριμνά του για τους ιερείς εκείνους που δεν μισθοδοτούνται από το Ελληνικό Δημόσιο. Αυτή η αγωνία οδήγησε στην δημιουργία του Ιδρύματος Επιμορφώσεως και Ενισχύσεως του Εφημεριακού Κλήρου που παρέχει την μισθοδοσία και την ασφάλεια στις ιερατικές αυτές οικογένειες.

Μιλώντας στα παιδιά είπε, ότι στα πρόσωπά σας διακρίνω τους αυριανούς ιερείς και τις αυριανές πρεσβυτέρες. Η χαρά και η επιτυχία σας αποτελεί αιτία χαράς και για τον Επίσκοπό σας, αλλά και η λύπη σας είναι αιτία λύπης για τον Επίσκοπο. Αναφέρθηκε επίσης στην ενότητα που θα πρέπει να έχουν όλοι μεταξύ τους αφού το καλό του ενός το απολαμβάνουν όλοι, αλλά και η πτώση του ενός έχει αντίκτυπο στους υπόλοιπους.

Ολοκληρώνοντας, ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους και τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα και τα παιδιά χόρεψαν και διασκέδασαν. Κατά την αποχώρηση όλοι ευχαρίστησαν τον Ποιμενάρχη τους για την ζεστή και όμορφή αυτή εκδήλωση που τους έδωσε την ευκαιρία να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων