24/04/2022 24/04/2022 Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιεροθέου εορτάσθηκε η εορτή των εορτών και η πανήγυρη των πανηγύρεων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. Ο Σεβασμιώτατος μετέδωσε στο Μεσολόγγι το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού, το οποίο...
24 Απριλίου, 2022 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2022 - 11:48

Ανάσταση στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου

Διαδώστε:
Ανάσταση στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιεροθέου εορτάσθηκε η εορτή των εορτών και η πανήγυρη των πανηγύρεων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Ο Σεβασμιώτατος μετέδωσε στο Μεσολόγγι το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού, το οποίο μετέφερε στο Αντίρριο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης που συμμετείχε στην αποστολή του Ελληνικού Κράτους στα Ιεροσόλυμα.

Κατά την τελετή της Αναστάσεως ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς «Χριστός Ανέστη» τονίζοντας ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η Εκκλησία της Αναστάσεως του Χριστού. Ο δυτικός χριστιανισμός δεν γιορτάζει τόσο την Ανάσταση, όσο τα Χριστούγεννα και την Σταύρωση. Εμείς οι Ορθόδοξοι όμως τιμούμε κατεξοχήν τον Σταυρό και την Ανάσταση. Αυτό έχει συνέπεια και στην κοινωνική ζωή. Στην Δύση κυριάρχησε η φράση «ο άλλος είναι η κόλασή μου». Στην Ορθόδοξη Εκκλησία όμως υπάρχει η έκφραση «Χριστός Ανέστη χαρά μου» και βιώνουμε τον άλλο άνθρωπο ως χαρά.

Στην συνέχεια χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της πανηγυρικής αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας.

Κατά την απόλυση, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, εξέφρασε τη χαρά του γιατί ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Μεσολογγίου μια τέτοια μεγάλη εορτή και γιατί τόσοι πολλοί πιστοί έμειναν μέχρι τέλους στην Θεία Λειτουργία και μετείχαν στην Θεία Ευχαριστία λέγοντας ότι αυτό είναι το πραγματικό Πάσχα. Εξέφρασε επίσης την συγκίνησή του γιατί θυμήθηκε τον Γέροντά του, τον άγιο Καλλίνικο, Επίσκοπο Εδέσσης, ο οποίος, ως πρωτοσύγκελλος, ιερουργούσε στον Ναό αυτό και τελούσε την ακολουθία της Αναστάσεως. Επίσης αναφέρθηκε και στους μακαριστούς Μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας Ιερόθεο Β’, του οποίου το όνομα του έδωσε ο άγιος Καλλίνικος κατά την μοναχική του κουρά, Θεόκλητο και Κοσμά και ευχήθηκε στους πιστούς να έχουν την χάρη και την ευλογία του Αναστάντος Χριστού στη ζωή τους.

Στην αναστάσιμη ακολουθία συμμετείχαν ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνος Λύρος, ο επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο πολιτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, βουλευτής και πρώην Υπουργός κ. Σπήλιος Λιβανός και εκπρόσωποι των αρχών της περιοχής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων