02/05/2021 02/05/2021 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Μεσολογγίου γιόρτασε την Ανάσταση, ιερουργώντας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. Έξωθεν του ναού είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, προκειμένου να ακούσουν την Αναστάσιμη Ακολουθία.  Σε όλο το Μεσολόγγι, σύμφωνα με πληροφορίες, αφού άναψαν οι λαμπάδες με το Άγιο Φως, μεγάλοι και παιδιά στάθηκαν στα προαύλια των...
02 Μαΐου, 2021 - 16:03
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2021 - 15:38

Ανάσταση στο Μεσολόγγι με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας κ. Κοσμά

Διαδώστε:
Ανάσταση στο Μεσολόγγι με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας κ. Κοσμά

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Μεσολογγίου γιόρτασε την Ανάσταση, ιερουργώντας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Έξωθεν του ναού είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, προκειμένου να ακούσουν την Αναστάσιμη Ακολουθία.

Σε όλο το Μεσολόγγι, σύμφωνα με πληροφορίες, αφού άναψαν οι λαμπάδες με το Άγιο Φως, μεγάλοι και παιδιά στάθηκαν στα προαύλια των Ναών, γύρω από τους ιερείς και τους ψάλτες, και με τους πρώτους Αναστάσιμους ήχους και τις πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες, έψαλλαν όλοι μαζί πάλι και πάλι τον Ύμνο της Αληθινής Ζωής: Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν, θανάτῳ θάνατον πατήσας καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος.

Στην ενορία του Αγίου Σπυρίδωνα η νύχτα έγινε μέρα από τα όμορφα βεγγαλικά που έριξαν οι ενορίτες.

Πληροφορίες: agriniopress.gr

Φωτογραφίες: on air news

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων