05/02/2023 05/02/2023 Μια πολύ όμορφη εκδήλωση, με αφορμή την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου το απόγευμα του Σαββάτου, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού. Η εκδήλωση είχε τίτλο: Canto Bizantino και τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και του Υπουργείου Πολιτισμού....
05 Φεβρουαρίου, 2023 - 8:23
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2023 - 8:38

Canto Bizantino: Ψάλτριες από Βόλο και Αγρίνιο έψαλλαν ύμνους για την Παναγία

Διαδώστε:
Canto Bizantino: Ψάλτριες από Βόλο και Αγρίνιο έψαλλαν ύμνους για την Παναγία

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση, με αφορμή την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου το απόγευμα του Σαββάτου, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Η εκδήλωση είχε τίτλο: Canto Bizantino και τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και του Υπουργείου Πολιτισμού. Ο χορός ψαλτριών «Άδουσαι», υπό την διεύθυνση της Δομεστίκαινας δρ Σέβης Μαζέρα – Μάμαλη από την πόλη του Βόλου και η βυζαντινή χορωδία «Αγία Σκέπη», υπό την διεύθυνση της κ. Χρυσούλας Τασολάμπρου από το Αγρίνιο έψαλλαν βυζαντινούς ύμνους αφιερωμένους στην Υπεραγία Θεοτόκου και στην εορτή της Υπαπαντής.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός συνεχάρη τις δύο χορωδίες για την πολύ επιτυχημένη απόδοση των ύμνων και για το όλο έργο που έχουν παράγει μέχρι σήμερα. Εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του για την παρουσία του χορού «Άδουσαι» από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, αλλά και την ικανοποίησή του για την παρουσία στην πόλη της βυζαντινής χορωδίας «Αγία Σκέπη» και ευχήθηκε να είναι η σημερινή εκδήλωση η απαρχή μιας καλής συνεργασίας των δύο χορωδιών.

Τόνισε ότι η Παναγία μας είναι η γέφυρα και η κλίμακα που ενώνει τη γη με τον ουρανό, είναι η υψηλοτέρα των ουρανών, αλλά είναι και η δική μας Μάνα στην οποία προστρέχουμε, έχοντας την βεβαιότητα, ότι ποτέ δεν θα μας εγκαταλείψει. Ευχήθηκε η Παναγία να μας συντροφεύει την κατανυκτική περίοδο του Τριωδίου που άνοιξε από σήμερα και να διέλθουμε αυτή την ευλογημένη περίοδο του εκκλησιαστικού έτους, μαθητεύοντας στην μετάνοια και την ταπείνωση.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, Αντιδήμαρχοι, Πολιτευτές, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Συλλόγων, Οργανισμών και Φορέων της πόλεως και πλήθος κόσμου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων