05/07/2022 05/07/2022 «Θα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα η κυβέρνηση, αν δεν γίνει η διχοτόμηση της Μητρόπολης» διαμηνύσε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, ο οποίος βρέθηκε το μεσημέρι στο δημαρχείο Αγρινίου (Τρίτη 5η Ιουλίου). Η παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού στο Αγρίνιο συμπίπτει με την ημέρα, που κατατέθηκε στη Βουλή το Νομοσχέδιο...
05 Ιουλίου, 2022 - 15:36
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2022 - 15:47

Δήμαρχος Αγρινίου: Θα έχει πρόβλημα η κυβέρνηση, αν δεν γίνει η διχοτόμηση της Μητρόπολης»

Διαδώστε:
Δήμαρχος Αγρινίου: Θα έχει πρόβλημα η κυβέρνηση, αν δεν γίνει η διχοτόμηση της Μητρόπολης»

«Θα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα η κυβέρνηση, αν δεν γίνει η διχοτόμηση της Μητρόπολης» διαμηνύσε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, ο οποίος βρέθηκε το μεσημέρι στο δημαρχείο Αγρινίου (Τρίτη 5η Ιουλίου).

Η παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού στο Αγρίνιο συμπίπτει με την ημέρα, που κατατέθηκε στη Βουλή το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τους ιερείς, στο οποίο -παρά τις φήμες των προηγούμενων ημερών- δεν εντάχθηκε η πρόβλεψη διχοτόμησης της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με ίδρυση νέας στο Αγρίνιο.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr, το γεγονός επιβεβαιώνει πως η Κυβέρνηση παραπέμπει το ζήτημα στις καλένδες ή σε μεταγενέστερο χρόνο και αυτό προκαλεί αντιδράσεις στο Αγρίνιο.

Ο δήμαρχος, μάλιστα, άδραξε την ευκαιρία της επίσκεψης του Νίκου Παπαθανάση και διαμήνυσε την οργή του.

«Δυστυχώς για λόγους άλλους το Αγρίνιο δεν είναι πρωτεύουσα νομού, είμαστε όμως τριπλάσιοι σε μέγεθος. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρέπει να γίνουν πολλά. Γιατί δεν μπαίνει ο διαχωρισμός των Μητροπόλεων; Γιατί; Δεν κοστίζει τίποτα στην κυβέρνηση. Δεν κοστίζει. Είναι αίτημα του 1951. Για ένα μαγικό τρόπο γίνεται λάθος. Το λάθος είναι ότι έχουμε ένα καλομαθημένο παιδί κι ένα που δεν το κοιτάμε. Το μεγάλο, αυτό που προσφέρει περισσότερα. Δεν κοστίζει. Δεν είναι η σύνδεση του Αγρινίου που κοστίζει. Είναι ζήτημα χρόνων τώρα», είπε ο κ. Παπαναστασίου.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν και οι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης (Αιτωλοακαρνανίας), Άννα Παπαδημητρίου (Πιερίας) και Γιώργος Αμανατίδης (Κοζάνης) καθώς και κομματικά στελέχη. Στη συνέχεια προσήλθε και ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από www.agrinionews.gr 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων