24/05/2023 24/05/2023 Στο πλαίσιο των Θρησκευτικών – Πολιτιστικών και Ιστορικών Εκδηλώσεων για την εορτή των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων, τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και τη μαρτυρική πορεία των Μικρασιατών Προσφύγων, που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ο Δήμος Αγρινίου, με τη συμμετοχή της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου, του Συλλόγου Ποντίων Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Δ. Ψαθάς» και...
24 Μαΐου, 2023 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2023 - 12:04

Εκδήλωση Μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου

Διαδώστε:
Εκδήλωση Μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων  στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου

Στο πλαίσιο των Θρησκευτικών – Πολιτιστικών και Ιστορικών Εκδηλώσεων για την εορτή των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων, τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και τη μαρτυρική πορεία των Μικρασιατών Προσφύγων, που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ο Δήμος Αγρινίου, με τη συμμετοχή της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου, του Συλλόγου Ποντίων Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Δ. Ψαθάς» και του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας, σήμερα, Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 και ώρα 19:30 στο Δημοτικό Κατάστημα του Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Η Ψυχολόγος κ. Πόπη Τσουφλίδου θα αναπτύξει το θέμα: «Το ψυχολογικό βίωμα της γενοκτονίας και του ξεριζωμού και η αντιμετώπισή του από τους Πόντιους Πρόσφυγες στη νέα τους πατρίδα».

Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας μικρού μήκους, με τίτλο: «Γενοκτονία – Μία αληθινή ιστορία».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων