05/08/2020 05/08/2020 Από χθες το απόγευμα ξεκίνησαν οι εορταστικές/λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Όσιο Ευγένιο τον Αιτωλό (Ιδρυτή της Σχολής Γραμμάτων Αιτωλικού), που γίνονται εδώ και χρόνια στο Αιτωλικό με τη συμμετοχή και τη φροντίδα του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνάνων «Όσιος Ευγένιος ο Αιτωλός», σε συνεργασία με το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας...
05 Αυγούστου, 2020 - 11:44
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2020 - 10:53

Εορτάστηκε ο Όσιος Ευγένιος ο Αιτωλός στο Αιτωλικό

Διαδώστε:
Εορτάστηκε ο Όσιος Ευγένιος ο Αιτωλός στο Αιτωλικό

Από χθες το απόγευμα ξεκίνησαν οι εορταστικές/λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Όσιο Ευγένιο τον Αιτωλό (Ιδρυτή της Σχολής Γραμμάτων Αιτωλικού), που γίνονται εδώ και χρόνια στο Αιτωλικό με τη συμμετοχή και τη φροντίδα του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνάνων «Όσιος Ευγένιος ο Αιτωλός», σε συνεργασία με το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος τελέστηκε από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ανδρέα Μπότα στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιτωλικού, ενώ σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε εκεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος.

Ο Όσιος γεννήθηκε στις αρχές του 1597 στο Μέγα Δένδρο Θέρμου.

Aπολυτίκιο Οσίου Ευγενίου του Αιτωλού

Ήχος Α΄

Εορτάζεται την 5η Αυγούστου

Αμέμπτω βιοτή καί λαμπρά πολιτεία

τόν Kτίστην καί Θεόν

ευηρέστησας, Πάτερ

Eυγένιε Τρισένδοξε,

Aίτωλίας aνάθρεμμα

καί διδάσκαλε σοφέ・διό σέ έν ύμνοις

μεγαλύνοντες καθικετεύομεν δίδου

ημίν βίον κρείττονα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων