21/08/2021 21/08/2021 Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των ηρωικών πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας , του Νικόλαου Ανδρέα Σιαλμά, Κωνσταντίνου Αθανασίου Κοντογιώργου, Βασιλείου Γεωργίου Κουρκούτα, Ευστάθιου Χαριλάου Τσίγκα και Ευάγγελου Γεωργίου Σταθόπουλο, τελέσθηκε σήμερα Σάββατο 21 Αυγούστου, στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων που βρίσκεται στο λόφο του Αγίου Κοσμά στο Μέγα Δένδρο Θέρμου. Την Επιμνημόσυνη Δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...
21 Αυγούστου, 2021 - 13:14
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2021 - 13:17

Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των ηρωικών πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας , του Νικόλαου Ανδρέα Σιαλμά, Κωνσταντίνου Αθανασίου Κοντογιώργου, Βασιλείου Γεωργίου Κουρκούτα, Ευστάθιου Χαριλάου Τσίγκα και Ευάγγελου Γεωργίου Σταθόπουλο, τελέσθηκε σήμερα Σάββατο 21 Αυγούστου, στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων που βρίσκεται στο λόφο του Αγίου Κοσμά στο Μέγα Δένδρο Θέρμου.

Την Επιμνημόσυνη Δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. Στην τελετή παρέστη ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής , εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση, ο οποίος εκφώνησε και την Επετειακή Ομιλία.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων καθώς και τα αποκαλυπτήρια Προτομών των Ιπτάμενων Αεροπόρων, Νικολάου Σαλμά και Κωνσταντίνου Κοντογιώργου.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους, ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, μέσα από το λόγο του ανέδειξε την σπουδαιότητα της προσφοράς των Πεσόντων Αεροπόρων, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που τιμούμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Στην τελετή παρέστησαν, γονείς και συγγενείς των ηρωικών πιλότων, εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτ/νίας κα Μαρία Σαλμά, εκπρόσωπος του Δικαστικού Σώματος , οι Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας κ. Καραγκούνης και κ. Σαλμάς, εκπρόσωπος Δημάρχου Αγρινίου, εκπρόσωπος Δημάρχου Μεσολογγίου, ο πρώην Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Παπαθανάσης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Αεροπορίας, Απόστρατοι Στρατηγοί και Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Επίτιμος Επιθεωρητής Στρατού, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου , ο Διοικητής Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θέρμου, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Δήμου Θέρμου, οι Αντιδήμαρχοι Θέρμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς , ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Ράπτης καθώς Δημότες αλλά και επισκέπτες του Δήμου Θέρμου.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

πηγή: thermonews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων