27/05/2022 27/05/2022 Την Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.Α.) επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου, ιατρού κ. Παναγιώτη Ζαβιτσανάκη. Η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.Α. είναι ένα επιστημονικό Σωματείο, με έδρα το Μεσολόγγι, και λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός...
27 Μαΐου, 2022 - 17:09
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2022 - 17:15

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Ναυπάκτου στην Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.Α.

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Μητροπολίτη Ναυπάκτου στην Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.Α.

Την Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.Α.) επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου, ιατρού κ. Παναγιώτη Ζαβιτσανάκη.

Η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.Α. είναι ένα επιστημονικό Σωματείο, με έδρα το Μεσολόγγι, και λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Στεγάζεται στο κτίριο του Μανεσείου Πνευματικού Κέντρου και παρέχει υπηρεσίες διάγνωσης και πρώιμης παρέμβασης.

Παράλληλα, λειτουργεί Κέντρο Ημέρας για παιδιά, με αναπτυξιακές διαταραχές, ενώ έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δράση και στους τομείς της ευαισθητοποίησης της κοινότητας και την εκπαίδευση και κατάρτιση επαγγελματιών και γονέων.

Ο κ. Πρόεδρος ξενάγησε τον Σεβασμιώτατο στους χώρους της Εταιρείας και τον ενημέρωσε για όλες τις δράσεις που αναπτύσσονται. Συζήτησαν διάφορα θέματα μεταξύ των οποίων η διάκριση και τα όρια ανάμεσα στην πίστη και την επιστήμη, την θεολογία και την ψυχολογία, με αφορμή και το βιβλίο του Σεβασμιωτάτου «Ορθόδοξη Ψυχοθεραπεία». Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι για την Εκκλησία είναι ξεκάθαρα αυτά τα όρια.

Το έργο αμφοτέρων, δηλαδή της εκκλησίας και της επιστήμης είναι πολύ σπουδαίο και είναι σημαντικό οι κληρικοί και οι πνευματικοί πατέρες να παραπέμπουν παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές στους ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι θα κάνουν την απαραίτητη διάγνωση και θα προσφέρουν τις κατάλληλες μεθόδους θεραπείας για να βοηθήσουν τα ίδια τα παιδιά και το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων