20/04/2023 20/04/2023 Τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. του τοπικού Παραρτήματος της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων δέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023 στα Γραφεία της  Μητροπόλεως στο Αγρίνιο. Αφού ενημερώθηκε για τις δράσεις και την όλη παρουσία του Παραρτήματος κατέθεσε την Επισκοπική του αγωνία για την συνεργασία των θεολόγων...
20 Απριλίου, 2023 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2023 - 14:24

Επίσκεψη του Τοπικού Παραρτήματος της Π.Ε.Θ. στον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Τοπικού Παραρτήματος της Π.Ε.Θ. στον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. του τοπικού Παραρτήματος της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων δέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023 στα Γραφεία της  Μητροπόλεως στο Αγρίνιο.

Αφού ενημερώθηκε για τις δράσεις και την όλη παρουσία του Παραρτήματος κατέθεσε την Επισκοπική του αγωνία για την συνεργασία των θεολόγων με την τοπική Εκκλησία.

Συζητήθηκαν τρόποι αμοιβαίας θεολογικής προσφοράς στο εκκλησιαστικό σώμα και εκφράσθηκε από μέρους του Σεβασμιωτάτου η πρόταση για την μελλοντική διακονία των θεολόγων στον χώρο της ιερωσύνης, τονίζοντας ότι οι κάτοχοι «των ιερών γραμμάτων» πολλά δύνανται να προσφέρουν στον ευλογημένο τόπο μας.

Μεταξύ των από κοινού δράσεων Μητροπόλεως και τοπικού Παραρτήματος που συζητήθηκαν, ήταν και η τέλεση του ετήσιου μνημοσύνου των κεκοιμημένων θεολόγων, μαζί με την διοργάνωση θεολογικής Ημερίδας, προς καταρτισμό των θεολόγων της περιοχής μας, η οποία θα λάβει χώρα το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στο Παναιτώλιο.

Επίσης καθορίστηκε ο από κοινού εορτασμός των Τριών Ιεραρχών, των προστατών της παιδείας, ανήμερα της εορτής (30 Ιανουαρίου 2024) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου. Το βράδυ της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν τους και θα βραβευθούν οι συνταξιούχοι κληρικοί και λαϊκοί θεολόγοι της τοπικής  Εκκλησίας.

Τέλος εκδηλώθηκε από μέρους των θεολόγων η όλη συμπαράστασή τους στο έργο του Επισκόπου και η βούλησή τους για κοινή συνεργασία προκειμένου να επιτευχθεί η «οικοδομή του πληρώματος του Χριστού».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων