06/10/2023 06/10/2023 Η ετήσια μνήμη του Αποστόλου Θωμά εορτάστηκε στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο, στους ομώνυμους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς, το διήμερο 5 και 6 Οκτωβρίου 2023. Παράλληλα την 6η Οκτωβρίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την εκλογή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού στον ιστορικό και περίπυστο θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Ο Σεβασμιώτατος...
06 Οκτωβρίου, 2023 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2023 - 16:23

Η εορτή του Αποστόλου Θωμά στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Διαδώστε:
Η εορτή του Αποστόλου Θωμά στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Η ετήσια μνήμη του Αποστόλου Θωμά εορτάστηκε στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο, στους ομώνυμους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς, το διήμερο 5 και 6 Οκτωβρίου 2023. Παράλληλα την 6η Οκτωβρίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την εκλογή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού στον ιστορικό και περίπυστο θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε το απόγευμα της παραμονής, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023 στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Θωμά, στο χωριό Άγιος Θωμάς Μεσολογγίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρ. Ανδρέας Καππές, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Το πρωί της Παρασκευής 6ης Οκτωβρίου 2023 ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Θωμά Αγρινίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγρινίου, Αρχιμ. Νεκτάριος Τριάντης.

Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και δόξασε τον Τριαδικό Θεό για όλες τις ευεργεσίες προς το πρόσωπό του, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την εκλογή του σε Επίσκοπο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δοξάζω το όνομα του Θεού για όλα όσα τελεσιούργησε στη ζωή μου. Δοξάζω τον Θεό, διότι με αξίωσε να ανέλθω στο ύψιστο της Αρχιερωσύνης αξίωμα και να εγκατασταθώ Επίσκοπος και Ποιμένας της ιστορικής, αγιοτόκου και ηρωοτόκου Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας».

Ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο, λέγοντας ότι «εκείνος προέκρινε την υποψηφιότητά μου, εκείνος την προέβαλε με τον μοναδικά διακριτικό τρόπο που διαθέτει και αν είμαι σήμερα Επίσκοπος το οφείλω αποκλειστικά και μόνο σε εκείνον».

Μνημόνευσε, με ευγνωμοσύνη, τον Γέροντά του, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο για τις πάμπολλες ευεργεσίες προς αυτόν, από τη νεανική του ηλικία έως και σήμερα, για την αγάπη, την εμπιστοσύνη και όσα διδάχθηκε πλησίον του όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και τους συνεργάτες του στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.

Επίσης, αναφέρθηκε στα συναισθήματα και τις εμπειρίες του πρώτου, αυτού, έτους της αρχιερατικής του διακονίας, στα όσα αποκόμισε από τις περιοδείες του σε ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη και ευχαρίστησε τους Κληρικούς και Λαϊκούς συνεργάτες του, με πρώτο τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Θεόκλητο Ράπτη για την συνεργασία και την διακονία στα Γραφεία και σε όλους τους ποιμαντικούς και ιεραποστολικούς τομείς της τοπικής Εκκλησίας. Ευχήθηκε δε, για όσα χρόνια ο Θεός παραχωρήσει να εργαστούν όλοι μαζί για τη δόξα του Ονόματός Του και της Αγίας Του Εκκλησίας, αλλά και για την ωφέλεια και την πνευματική οικοδομή των ανθρώπων.

Περισσότερες Φωτογραφίες  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων