09/10/2023 09/10/2023 Με αισθήματα χαράς η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας υποδέχθηκε την είδηση της εκλογής, από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως Βοηθού Επισκόπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β’, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Επιφανίου Καραγεώργου, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ταλαντίου. Ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Επίσκοπος...
09 Οκτωβρίου, 2023 - 19:58
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2023 - 20:06

Η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας για την εκλογή του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας για την εκλογή του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου

Με αισθήματα χαράς η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας υποδέχθηκε την είδηση της εκλογής, από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως Βοηθού Επισκόπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β’, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Επιφανίου Καραγεώργου, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ταλαντίου.

Ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος κατάγεται από τo Αγρίνιο και διηκόνησε την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας από διάφορες επιτελικές θέσεις.

Γεννήθηκε στα Τριανταίικα Αγρινίου το έτος 1971 και περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Αγρίνιο. Κατόπιν, φοίτησε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στην Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, λαμβάνοντας το πτυχίο αμφοτέρων. Στις 5 Δεκεμβρίου 1998 εκάρη μοναχός, λαμβάνοντας το όνομα Επιφάνιος, προς τιμήν του μακαριστού Αρχιμ. Επιφανίου Θεοδωροπούλου. Στις 6 Δεκεμβρίου 1998 χειροτονήθηκε Διάκονος και στις 31 Μαΐου 1999 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεόκλητο. Υπηρέτησε ως Εφημέριος των Ενοριών Προφήτου Ηλιού Σταμνάς και Αγίου Βασιλείου Ελαιοφύτου. Στις 25 Νοεμβρίου 2005 έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, πλησίον του οποίου υπηρέτησε ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Διηκόνησε με αυταπάρνηση και αυτοθυσία σε όλες τις ποιμαντικές δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως, κυρίως δε στο θείο κήρυγμα, στον τομέα της νεότητας και της φιλανθρωπίας. Συνέγραψε άρθρα θρησκευτικού και πνευματικού περιεχομένου και έλαβε μέρος σε διάφορα Συνέδρια ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Από το έτος 2022 διακονεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ως Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Πατησίων.

Κατ’ εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου, όπου υπηρέτησε ως Προϊστάμενος και στον Ιερό Ναό της γενέτειράς του, στο Ελαιόφυτο.

“Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός εύχονται όπως και από της νέας αυτής θέσεως ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος διακονήσει την Εκκλησία επιτυχώς και ευαρέστως, η δε Αρχιερωσύνη του να είναι μακροχρόνια, άλυπη και πλήρης Πνεύματος Αγίου”, καταλήγει η ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων