06/07/2022 06/07/2022 Ο διαγκωνισμός των τοπικών «γαλάζιων» βουλευτών φαίνεται ότι αποτέλεσε ως μια επιπρόσθετη αιτία για το «πάγωμα» της αναδιάταξης του εκκλησιαστικού χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας. Για τους «παροικούντες στην Ιερουσαλήμ» είναι γνωστό ότι οι τρεις βουλευτές της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία έχουν επιλέξει να κινούνται «αυτόνομα» στην προώθηση ζητημάτων του τόπου. Άλλωστε, στα τρία χρόνια της διακυβέρνησης για...
06 Ιουλίου, 2022 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2022 - 18:39

Η στάση των τοπικών βουλευτών στην αναδιάταξη του εκκλησιαστικού χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας

Διαδώστε:
Η στάση των τοπικών βουλευτών στην αναδιάταξη του εκκλησιαστικού χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας

Ο διαγκωνισμός των τοπικών «γαλάζιων» βουλευτών φαίνεται ότι αποτέλεσε ως μια επιπρόσθετη αιτία για το «πάγωμα» της αναδιάταξης του εκκλησιαστικού χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας.

Για τους «παροικούντες στην Ιερουσαλήμ» είναι γνωστό ότι οι τρεις βουλευτές της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία έχουν επιλέξει να κινούνται «αυτόνομα» στην προώθηση ζητημάτων του τόπου.

Άλλωστε, στα τρία χρόνια της διακυβέρνησης για κανένα θέμα, έστω και για «τα μάτια του κόσμου» δεν έχει υπάρξει μια κοινή τους παρουσία, σε κάποιο υπουργικό γραφείο για τη διεκδίκηση ικανοποίησης κάποιου αιτήματος του νομού.

Όπως αναφέρει το messolonghinews.gr, αναφορικά με το ζήτημα της αναδιάταξης του εκκλησιαστικού χάρτη η γνώμη ή η θέση, των τριών «γαλάζιων» βουλευτών κάθε άλλο παρά σαφής ήταν και ως εκ τούτου το Υπουργείο Παιδείας, δεν την συμπεριέλαβε στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, ενώ την ίδια ώρα οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο ζήτημα διαδραματίζουν το ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου».

Μάλιστα σύμφωνα με εκτιμήσεις εκκλησιαστικών κύκλων οι χειρισμοί αυτοί αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» σε κορυφαίο παράγοντα της κεντρικής πολιτικής σκηνής (σ.σ. δεν πολιτεύεται και δεν κατάγεται από την Αιτωλοακαρνανία), για την προώθηση συγκεκριμένου Αρχιερέα, στην ηγεσία της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Τέλος να σημειωθεί ότι η όλη διαχείριση, θυμίζει ανάλογους χειρισμούς με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ για την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της Αιτ/νιας το 2013 με τα καταστροφικά αποτελέσματα κυρίως για το Μεσολόγγι, αλλά και γενικότερα την Αιτωλοακαρνανία, με πρωταγωνιστή τον ίδιο πολιτικό παράγοντα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων