04/08/2022 04/08/2022 Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θέρμου χοροστάτησε το απόγευμα της Τετάρτης, 3ης Αυγούστου 2022, στην ακολουθία του Εσπερινού και τον τρίτο Παρακλητικό Κανόνα στην Υπεραγία Θεοτόκο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος. Στην ακολουθία συμμετείχαν ο αρχιμ. Θεόκλητος Ράπτης, Αρχιερατικός Επίτροπος Παμφίας, κληρικοί...
04 Αυγούστου, 2022 - 8:26
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2022 - 8:41

Η τρίτη παράκληση της Παναγίας στο Θέρμο

Διαδώστε:
Η τρίτη παράκληση της Παναγίας στο Θέρμο

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θέρμου χοροστάτησε το απόγευμα της Τετάρτης, 3ης Αυγούστου 2022, στην ακολουθία του Εσπερινού και τον τρίτο Παρακλητικό Κανόνα στην Υπεραγία Θεοτόκο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος.

Στην ακολουθία συμμετείχαν ο αρχιμ. Θεόκλητος Ράπτης, Αρχιερατικός Επίτροπος Παμφίας, κληρικοί της περιοχής, ο πρώην Δήμαρχος Θέρμου κ. Θεόδωρος Πορφύρης και πλήθος πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά την ομιλία του, ανέλυσε έναν χαρακτηρισμό που δόθηκε από τον Μέγα Αθανάσιο στην Παναγία, δηλαδή την απεκάλεσε «φυτούργημα τῆς εὐλογίας». «Η λέξη «φυτούργημα» σημαίνει τον τόπο που είναι γεμάτος από φυτά. Εδώ, δηλώνεται η Παναγία που είναι γεμάτη από καρπούς του Αγίου Πνεύματος, την ταπείνωση, την υπακοή, την σιωπή, την παρθενία, κ.α. Φυτουργός είναι ο Θεός, Αυτός είναι και εκείνος που καλλιεργεί τα φυτά.

Κυρίως όμως η Παναγία είναι «φυτούργημα τῆς εὐλογίας». Ο Χριστός είναι ο Ευλογητός, Αυτός που ευλογεί όλη την κτίση και εμάς με την Ενανθρώπησή Του που έγινε από την Θεοτόκο. Και κατέληξε ότι είναι μεγάλο δώρο να έχουμε μαζί μας τον Χριστό που είναι «εὐλογητός εἰς τοὺς αἰῶνας»∙ μεγάλο δώρο να έχουμε την Παναγία που είναι «τὸ φυτούργημα τῆς εὐλογίας». Και πρέπει και εμείς να ζούμε σε αυτό το φυτούργημα της Ορθοδόξου Εκκλησίας και να δεχόμαστε τις ευλογίες του Μόνου Ευλογητού, του Χριστού».

Κατά την επιστροφή του στη Ναύπακτο ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου πέρασε από την Ανάληψη (Δερβέκιστα) Θέρμου και συνάντησε τους κατοίκους στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://photos.app.goo.gl/9FBVGt2DmbYAaRvD9

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων