25/04/2023 25/04/2023 Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Απριλίου 2023 η Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, για τον μήνα Απρίλιο, με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο. Αρχικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Λαρίσης για την αποδοχή της προσκλήσεως να...
25 Απριλίου, 2023 - 16:51
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2023 - 16:48

Ιερατική Σύναξη στην Μητρόπολη Αιτωλίας με εισηγητή τον Λαρίσης Ιερώνυμο

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη στην Μητρόπολη Αιτωλίας με εισηγητή τον Λαρίσης Ιερώνυμο

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Απριλίου 2023 η Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, για τον μήνα Απρίλιο, με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.

Αρχικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Λαρίσης για την αποδοχή της προσκλήσεως να συμμετάσχει ως εισηγητής στην Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αναφέρθηκε στην πλούσια εκκλησιαστική εμπειρία του Μητροπολίτου Λαρίσης, που απέκτησε κατά την διακονία του σε πολλές και ιδιαίτερα υπεύθυνες θέσεις, τόσο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όσο και στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και στο υποδειγματικό ποιμαντικό έργο που επιτελεί στην εκκλησιαστική του επαρχία.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Λαρίσης ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την πρόσκληση και ανέπτυξε το θέμα: «Μικρές επισημάνσεις σε μεγάλες παρανοήσεις». 

Χρησιμοποίησε χαρακτηριστικά περιστατικά του βίου του Αγίου Νικολάου του Πλανά, στον Ναό του οποίου διακόνησε και με τον μεστό και γλαφυρό λόγο του και την πλούσια εκκλησιαστική του γνώση και εμπειρία τα ανήγαγε στην σημερινή πραγματικότητα, δίδοντας αφορμές για γόνιμη συζήτηση, προβληματισμό και σχολιασμό.

Μερικά από τα θέματα που έθιξε ήταν η ιδιαίτερη προσοχή που έδιδε ο Άγιος Νικόλαος στην σιωπή και στο παράδειγμα του. Αναλογιζόταν πολύ τις συνέπειες και τα αποτελέσματα των λόγων και των πράξεών του στην πνευματική ωφέλεια των ανθρώπων. Επιθυμούσε να ιερουργεί και να παραμένει στο ιερό θυσιαστήριο θεοπρεπώς και θεαρέστως, αγιάζοντας το ποίμνιό του, μακριά από κοσμικά θέματα, τα οποία τον άφηναν αδιάφορο. 

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης ολοκληρώνοντας την ομιλία του υπογράμμισε ότι «ήθελα μέσα από χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της ζωής ενός αγίου ιερέως να πάρουμε αφορμή να αναλογιστούμε ποιό ήταν το ιερατικό του ήθος και αν εμείς σήμερα το διακρατούμε στο ίδιο επίπεδο; Αν σε κάτι μοιάζουμε; Πώς πορευόμαστε; Τί σύνεση μας διακατέχει, αν έχουμε σύνεση, και τελικά τί επιδιώκουμε με την ιερατική μας προσφορά, πού την κατευθύνουμε, τί θέλουμε να κάνουμε, γιατί φορέσαμε το ράσο;».

Ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ιερέων, τον οποίο έκλεισε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με ευχαριστίες στον ομιλητή, στους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως για την διακονία τους τις ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και αναφορές σε τρέχοντα διοικητικά και υπηρεσιακά θέματα, μεταξύ των οποίων η λειτουργία των Κατασκηνώσεων, η σύναξη των μαθητών των Κατηχητικών Γυμνασίου και Λυκείου, η προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους, τα Χριστοφόρεια, κ.α. θέματα. Επίσης ενημέρωσε τους ιερείς, ότι στην επόμενη ιερατική σύναξη, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία των κληρικών.

Περισσότερες Φωτογραφίες 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων