08/02/2022 08/02/2022 Την βασιλόπιτα των εργαζομένων στο Δήμο Αγρινίου ευλόγησε σήμερα, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δημάρχου Αγρινίου κ. Γεωργίου Παπαναστασίου. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή χρονιά στους εργαζόμενους του Δήμου, οι οποίοι παρακολουθούσαν διαδικτυακά, αλλά και στη Δημοτική...
08 Φεβρουαρίου, 2022 - 15:53
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2022 - 16:25

Κοπή πίτας στον Δήμο Αγρινίου από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο

Διαδώστε:
Κοπή πίτας στον Δήμο Αγρινίου από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο

Την βασιλόπιτα των εργαζομένων στο Δήμο Αγρινίου ευλόγησε σήμερα, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δημάρχου Αγρινίου κ. Γεωργίου Παπαναστασίου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή χρονιά στους εργαζόμενους του Δήμου, οι οποίοι παρακολουθούσαν διαδικτυακά, αλλά και στη Δημοτική Αρχή, που ήταν παρούσα.

Συγκεκριμένα, η τελετή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο κτίριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος, παρουσία του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και αντιπροσωπείας των Προϊσταμένων των Υπηρεσιών και των εργαζομένων ενώ, μέσω live streaming, μεταδιδόταν σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά την προσφώνησή του, είπε μεταξύ άλλων ότι το Αγρίνιο για κείνον υπήρξε σημαντικό όχι μόνο γιατί σπούδασα στο Γυμνάσιο εκεί, αλλά κυρίως γιατί εκεί γνώρισε τον άγιο Καλλίνικο, Μητροπολίτη Εδέσσης και έτσι απέκτησε νόημα στη ζωή του.

«Είναι σημαντικό να έχουμε νόημα στη ζωή μας, γιατί ζωή χωρίς νόημα δεν έχει νόημα. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό το βιβλίο του Βίκτωρ Φράνκλ «Αναζητώντας νόημα ζωής και ελευθερίας σε ένα στρατόπεδο συγκεντρώσεως». Ο συγγραφέας του μέσα στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως του Άουσβιτς και του Νταχάου συνέλαβε την ιδέα  της υπαρξιακής ψυχολογίας που δίνει νόημα ζωής και ελευθερίας στις πιο δύσκολες συνθήκες. Επίσης, είναι σημαντικό το βιβλίο του Γιάλομ με τίτλο «Όταν έκλαψε ο Νίτσε», στο οποίο γίνεται συνάντηση μεταξύ της υπαρξιακής ψυχολογίας και της υπαρξιακής φιλοσοφίας που βοηθά να λύσει ο άνθρωπος το βασικό πρόβλημα της ζωής του και να υπερβεί τον πόνο, τον θάνατο και την ενοχή. Η θεολογία των Πατέρων της Εκκλησίας όταν κηρύττεται στην πληρότητά της, δίνει ολοκληρωτικές απαντήσεις στην αγωνία του σύγχρονου ανθρώπου. Έκανε την διάκριση μεταξύ συντηρήσεως και παραδόσεως, αφού η συντήρηση είναι η διατήρηση του παρελθόντος όπως είναι, ενώ η παράδοση είναι η διαφύλαξη της ουσίας της παραδόσεως μέσα στα δεδομένα της εποχής μας. Αυτό έκαναν πάντα οι Πατέρες της Εκκλησίας».

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε δε να έχουμε όλοι έμπνευση στο έργο που επιτελούμε στην Εκκλησία και την Κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου για την παρουσία του και εξέφρασε τη χαρά του για την καλή συνεργασία που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ του Δήμου Αγρινίου και της Μητροπόλεως Ναυπάκτου, καθώς η περιοχή των Παρακαμπυλίων, που εκκλησιαστικά ανήκει στην Μητρόπολη Ναυπάκτου, διοικητικά ανήκει στον Δήμο Αγρινίου. Παράλληλα εξέφρασε τη χαρά του γιατί ανέλαβε αυτός την τοποτηρητεία της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, λέγοντας ότι είναι ένας έμπειρος και σοφός ιεράρχης και δήλωσε ότι ο Δήμος Αγρινίου θα είναι δίπλα του σε ό,τι χρειασθεί.

‘Επειτα, ο Δήμαρχος Αγρινίου ευχήθηκε σε όλους: «Καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία, ευημερία σε όλα τα σπίτια. Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα κάνουμε την εκδήλωση  κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας. Αισθάνομαι υπερήφανος για το έμψυχο δυναμικό του Δήμου και την προσπάθεια που κάνετε  για να ανταποκριθείτε στην καθημερινότητα των συνδημοτών μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη για την ξεχωριστή τιμή και χαρά που μας έδωσε με την παρουσία του. Εύχομαι υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και του χρόνου να μπορέσουμε να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί  χωρίς περιορισμούς».

Τιμητικό βραβείο για την αναγνώριση των υπηρεσιών τους απονεμήθηκε στα στελέχη του Τμήματος  Αποτελεσματικότητας, Ποιότητας και Οργάνωσης του Δήμου Αγρινίου: τον προϊστάμενο Αθανάσιο Αντωνόπουλο και την Σταυρούλα Κωνσταντοπούλου.

Τιμητική διάκριση για την προσφορά απονεμήθηκε και σε 4 υπαλλήλους που συνταξιοδοτήθηκαν. Πρόκειται για τις Διευθύντριες: Χριστίνα Τσιχριτζή, Σταυρούλα Παππά και τους προϊσταμένους: Αμαλία Ιωάννου και Νικόλαο Τασούλη.

Φωτογραφίες: agriniopress.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων