24/01/2024 24/01/2024 Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024, η κοπή της Βασιλόπιτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αγρινίου «Δαυίδ ο Ψαλμωδός», στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου. Την Βασιλόπιτα ευλόγησαν ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Τριάντης και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Κατής. Ο π. Νεκτάριος Τριάντης, απηύθυνε εγκάρδιες ευχές επί τω νέω έτει στους σπουδαστές...
24 Ιανουαρίου, 2024 - 20:42
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2024 - 21:01

Kοπή Βασιλόπιτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αγρινίου «Δαυίδ ο Ψαλμωδός»

Διαδώστε:
Kοπή Βασιλόπιτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αγρινίου «Δαυίδ ο Ψαλμωδός»

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024, η κοπή της Βασιλόπιτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αγρινίου «Δαυίδ ο Ψαλμωδός», στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησαν ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Τριάντης και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Κατής.

Ο π. Νεκτάριος Τριάντης, απηύθυνε εγκάρδιες ευχές επί τω νέω έτει στους σπουδαστές της Σχολής. «Να χαίρεστε πάντοτε και να υμνείτε τον Θεό με τη Μουσική των Αγγέλων», τόνισε χαρακτηριστικά. Ακολούθως μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος, λόγω της έκτακτης συγκλήσεως της Ιεραρχίας, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην κοπή της Βασιλόπιτας.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής της Σχολής κ. Κωνσταντίνος Καντάνης, ευχήθηκε στους μαθητές, και εκ μέρους όλων των καθηγητών της Σχολής, καλή χρονιά και καλή πρόοδο στις σπουδές τους.

«Η πρόοδός σας στην Εκκλησιαστική Μουσική και οι ύμνοι που ψάλλετε στα μαθήματά σας, να είναι το μέσον της γενικότερης προόδου και στάσης σας στην κοινωνία, ώστε καθημερινά να γίνεστε καλύτεροι άνθρωποι, θεοφόροι και θεοσκέπαστοι. Το νέο έτος να είναι για όλους μας, έτος ειρηνικό και καρποφόρο. Να εκπέμπει το Φως, την Ελπίδα και τον Αγιασμό».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων