04/01/2022 04/01/2022 Συγκλονιστικές στιγμές διαδραματίστηκαν μετά το πέρας της Εξόδιου Ακολουθίας του Μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Μεσολόγγι και κατά τη διάρκεια της πομπής προς στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος, όπου ακολουθεί η ταφή.   Κατά την έξοδο του σκηνώματος από τον Μητροπολιτικό Ναό οι πιστοί έραιναν με λουλούδια...
04 Ιανουαρίου, 2022 - 18:12
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2022 - 21:41

Με λουλούδια έραιναν την πομπή με το φέρετρο του Μητροπολίτη Κοσμά προς την τελευταία κατοικία

Διαδώστε:
Με λουλούδια έραιναν την πομπή με το φέρετρο του Μητροπολίτη Κοσμά προς την τελευταία κατοικία

Συγκλονιστικές στιγμές διαδραματίστηκαν μετά το πέρας της Εξόδιου Ακολουθίας του Μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Μεσολόγγι και κατά τη διάρκεια της πομπής προς στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος, όπου ακολουθεί η ταφή.

Κατά την έξοδο του σκηνώματος από τον Μητροπολιτικό Ναό οι πιστοί έραιναν με λουλούδια το φέρετρο του, πολλοί με λυγμούς, και φώναζαν «Άγιος» και «άξιος».

Στα χωριά της διαδρομής, εξάλλου, εκατοντάδες πιστοί ήταν στους δρόμους και έραιναν με λουλούδια την πομπή με το φέρετρο.
Τις επόμενες ημέρες στην Ιερά Μονή αναμένεται να συρρεύσουν πλήθη πιστών, καθώς το σκήνωμα δεν τέθηκε σε προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ναό λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων