16/05/2019 16/05/2019 Πραγματοποιήθηκε η Εορτή Λήξεως Κατηχητικών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας κατά την οποία προσήλθαν  3.500 νέοι στο Γήπεδο Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:   «Αγαπητά μου παιδιά, λεβέντες και λεβέντισσες.. με την πατρική μου αληθινή αγάπη, σας συγχαίρω, σας επαινώ, σας χειροκροτώ όλους και όλες και κάθε ένα χωριστά. Προσέξτε, κρατήστε...
16 Μαΐου, 2019 - 9:37
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2019 - 9:43

Μητρ.Αιτωλίας: “Αγαπήστε το Χριστό, δεχθείτε το Φώς στην καρδιά σας”

Διαδώστε:
Μητρ.Αιτωλίας: “Αγαπήστε το Χριστό, δεχθείτε το Φώς στην καρδιά σας”

Πραγματοποιήθηκε η Εορτή Λήξεως Κατηχητικών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας κατά την οποία προσήλθαν  3.500 νέοι στο Γήπεδο Παναιτωλικού στο Αγρίνιο.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

 

«Αγαπητά μου παιδιά, λεβέντες και λεβέντισσες.. με την πατρική μου αληθινή αγάπη, σας συγχαίρω, σας επαινώ, σας χειροκροτώ όλους και όλες και κάθε ένα χωριστά. Προσέξτε, κρατήστε το Χριστό και την Ελλάδα στην καρδιά σας, όπως φώναζε ο μεγάλος ιερομάρτυς και ιεραπόστολος, ο προστάτης μας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός… Αγαπήστε το Χριστό, δεχθείτε το Φώς στην καρδιά σας, κάνετε πράξη στη ζωή σας το Ευαγγέλιο! …κι εμείς ένα μόνο περιμένουμε: την δική σας πρόοδο, αυτό θέλουμε και το ευχόμαστε μ’ όλη μας την καρδιά».

Με το «Χριστός Ανέστη» και με αυτά τα θερμά λόγια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Αιτωλίας καί Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, έκλεισε την Εορτή Λήξεως των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως, απευθυνόμενος στους 3.500 νέους και νέες που παραβρέθηκαν, το απόγευμα της Κυριακής 12 Μαΐου 2019, στο Γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο.
Το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την πρώτη Γιορτή για τη Νεότητα, που ήταν πόθος πολλών ετών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. κ. ΚΟΣΜΑ. Χάρη στις δικές του προσευχές, την αμέριστη και ανύστακτη φροντίδα του, η πρώτη Εορτή Νεότητος έγινε πραγματικότητα εφέτος, για τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2018-2019.

Μέσα στο γήπεδο του Παναιτωλικού, στην φιλόξενη πόλη του Αγρινίου, τρεισήμισι χιλιάδες (3.500) νέοι και νέες γιόρτασαν με τραγούδια, χορούς και θεατρικά, την ολοκλήρωση των μαθημάτων των Κατηχητικών τους Σχολείων.
Ενθουσιασμός, νεανικός παλμός, εθνική υπερηφάνεια και ζωντάνια, είναι μερικές από τις λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν την παρουσία των παιδιών στο χώρο της εκδηλώσεως. Νέοι όλων των ηλικιών, αγόρια και κορίτσια, ύψωσαν τη δική τους φωνή και έστειλαν προς κάθε κατεύθυνση, μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, αλλά κυρίως έδωσαν μήνυμα μαρτυρίας και πίστεως στον μόνο αληθινό Θεό, τον Αναστάντα Κύριό μας Ιησού Χριστό. Έδωσαν έτσι ηχηρή απάντηση σ’ εκείνους πού επί αιώνες προσπαθούν – ακόμη και σήμερα – να ξεριζώσουν τον Χριστό από τις καρδιές, ιδιαιτέρως, των νέων μας.

Με υψωμένα τα χέρια τους «ψηλά στον ουρανό», οι χιλιάδες νέοι και νέες, από τις κατάμεστες κερκίδες του γηπέδου, ομολόγησαν τον Χριστό και τραγούδησαν στεντορεία τη φωνή: «…Εσύ ‘σαι η μόνη ελπίδα που μάς μένει…!».
Την νεανική εκδήλωση παρακολούθησαν: ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑΣ, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιο Καραγεώργο, τους Ιεροκήρυκες και τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους των Περιφερειών της Ιεράς Μητροπόλεως, πλήθους Ιερέων και των Κατηχητών, με την παρουσία πολλών γονέων και εκπαιδευτικών.
Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος της πόλεως του Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου, η Αντιεισαγγελέας ανηλίκων κα Πάνου, ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου κ. Βασιλείου, καθώς και ο Πρόεδρος της ομάδος του Παναιτωλικού κ. Γερ. Μπελεβώνης.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο πρωτ. π. Κωνσταντίνος Δημητρίου, ενώ τη διεύθυνση των τραγουδιών είχε ο π. Βασίλειος Λιάκος, μέλη και οι δύο της Επιτροπής Νεότητος. Σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν από τα Κατηχητικά Σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως, προσφέρθηκε το αναμνηστικό ενθύμιο.

Η νεανική αυτή εκδήλωση έκλεισε με τη σύντομη ομιλία του Σεβασμ. Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου κ. Κοσμά, ο οποίος κατασυγκινημένος, ευλόγησε όλους τους παρόντες και χειροκρότησε την συμμετοχή των νέων της Ιεράς Μητροπόλεως στην πρώτη Εορτή Νεότητος. Μιλώντας στο πολυπληθές ακροατήριο, τόνισε: «Από αυτόν τον αγωνιστικό αθλητικό χώρο, όλοι μας ομολογούμε και διακηρύσσουμε σήμερα, ότι μόνο ο Χριστός, ο Εσταυρωμένος και Αναστάς Κύριος είναι ο αληθινός Θεός. Είναι ο Ένας της Αγίας Τριάδος, ο μόνος Παράκλητος και αιώνιος Οδηγός της νεότητος, ο μόνος αναμορφωτής των παιδιών μας. Είναι Αυτός που με το Φως Του το ανέσπερο, μπορεί να φωτίζει το νέο και τη νέα να βαδίσουν στη ζωή τους και να ακολουθήσουν πορεία σταθερή, απρόσκοπτη, για την αληθινή πρόοδο και την ολοκληρωμένη ευτυχία».

Ο Σεβασμιώτατος, δίνοντας τις πατρικές του συμβουλές ενώπιον των μαθητικών και φοιτητικών εξετάσεων, αλλά και του καλοκαιριού, ευχήθηκε «καλή επιτυχία, με άριστη επίδοση και πρόοδο σε όλους». Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παιδιά με πολύ ενθουσιασμό υποδέχθηκαν την υπενθύμιση του Σεβασμ. Μητροπολίτου ότι: «το καλοκαίρι σάς περιμένουν οι Κατασκηνώσεις, για να γνωρίσετε καλύτερα το Χριστό μας».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον υπεύθυνο ιεροκήρυκα Αρχιμ. π. Λαυρέντιο Καρανάσιο και όλα τα μέλη της Επιτροπής Νεότητος, για την ευθύνη και τον κόπο της διοργανώσεως. Επίσης, τον μεγαλομέτοχο της “ΠΑΕ Παναιτωλικός” κ. Φώτιο Κωστούλα, τον Πρόεδρο της Ομάδος και τον Τεχνικό Διευθυντή, για την παραχώρηση του χώρου, αλλά κι όσους προσέφεραν κάθε βοήθεια για την επιτυχία αυτής της όμορφης γιορτής για τη νεότητα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων