17/01/2021 17/01/2021 Με κατάνυξη και εκκλησιαστική λαμπρότητα αλλά υπό ιδιαίτερες συνθήκες εορτάστηκε την φετινή χρονιά η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου στον φερώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως Αγρινίου. Σήμερα, Κυριακή 17 Ιανουαρίου, το πρωί, τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις υγειονομικές αρχές μέτρα προστασίας, λόγω...
17 Ιανουαρίου, 2021 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2021 - 20:36

Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς: «Φοβερό αμάρτημα η αχαριστία»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς: «Φοβερό αμάρτημα η αχαριστία»

Με κατάνυξη και εκκλησιαστική λαμπρότητα αλλά υπό ιδιαίτερες συνθήκες εορτάστηκε την φετινή χρονιά η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου στον φερώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως Αγρινίου.

Σήμερα, Κυριακή 17 Ιανουαρίου, το πρωί, τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις υγειονομικές αρχές μέτρα προστασίας, λόγω της πανδημίας. Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή των δέκα λεπρών, αναφέρθηκε στην ευγνωμοσύνη προς τον Τριαδικό Θεό μας, υπογράμμισε γιατί πρέπει να ευγνωμονούμε τον Θεό και πόσο φοβερό αμάρτημα είναι η αχαριστία και έκλεισε με την παρουσία του Αγίου Αντωνίου ο οποίος ευγνωμονούσε τον Κύριο και θυσίασε τα πάντα για τη αγάπη Του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων