17/02/2020 17/02/2020 Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Παλαίρου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας την Κυριακή του Ασώτου 16 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς. Τον Σεβασμιώτατο στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Αγρινίου Αρχιμ. π.Νεκτάριος Τριάντης, ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. π.Μακάριος Αντωνόπουλος, ο Αρχιερατικός επίτροπος...
17 Φεβρουαρίου, 2020 - 15:35
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2020 - 14:22

Μητροπολίτης Κοσμάς: Σημεία της παραβολής του Ασώτου

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Κοσμάς: Σημεία της παραβολής του Ασώτου

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Παλαίρου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας την Κυριακή του Ασώτου 16 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς.

Τον Σεβασμιώτατο στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Αγρινίου Αρχιμ. π.Νεκτάριος Τριάντης, ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. π.Μακάριος Αντωνόπουλος, ο Αρχιερατικός επίτροπος Βονίτσης Πρωτοπρεσβύτερος π.Χρήστος Βέττας και ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού μας Πρωτοπρεσβύτερος π.Κωνσταντίνος Γατσούλης.

Στο θείο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς σχολίασε μερικά σημεία της παραβολής του Ασώτου και ιδιαιτέρως υπογράμμισε δύο από αυτά.

α) Το φοβερό, το καταστρεπτικό, το ψυχοφθόρο της αποστασίας από τον Θεό μας και

β) Το απύθμενο βάθος της αγάπης, της ευσπλαχνίας, της συγχωρητικότητας Του Κυρίου.

Περισσότερο μάλιστα τόνισε την σημερινή αποστασία και την ανάγκη της προσωπικής μετανοίας μας.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ.Κοσμάς, σε ευρεία συζήτηση με πιστούς της Παλαίρου, συζήτησε το θέμα της ανακαινίσεως της ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου Παλαίρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων