02/12/2022 02/12/2022 Την Ορθόδοξη Φιλανθρωπική Ιεραποστολική και Πολιτιστική Αδελφότητα «Η Αγία Φιλοθέη» επισκέφθηκε ο  Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός το απόγευμα της Παρασκευής 2ας Δεκεμβρίου 2022. Η Πρόεδρος κ. Ουρανία Λανάρα και τα μέλη της Αδελφότητος επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Σεβασμιώτατο. Τον ξενάγησαν στις αίθουσες του κτιρίου, προσκύνησε στο Ιερό Παρεκκλήσιο και στη συνέχεια στην αίθουσα...
02 Δεκεμβρίου, 2022 - 20:40
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2022 - 20:24

Ο Αιτωλίας Δαμασκηνός επισκέφθηκε την Αδελφότητα “Η Αγία Φιλοθέη”

Διαδώστε:
Ο Αιτωλίας Δαμασκηνός επισκέφθηκε την Αδελφότητα “Η Αγία Φιλοθέη”

Την Ορθόδοξη Φιλανθρωπική Ιεραποστολική και Πολιτιστική Αδελφότητα «Η Αγία Φιλοθέη» επισκέφθηκε ο  Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός το απόγευμα της Παρασκευής 2ας Δεκεμβρίου 2022.

Η Πρόεδρος κ. Ουρανία Λανάρα και τα μέλη της Αδελφότητος επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Σεβασμιώτατο. Τον ξενάγησαν στις αίθουσες του κτιρίου, προσκύνησε στο Ιερό Παρεκκλήσιο και στη συνέχεια στην αίθουσα εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε μια λιτή εκδήλωση προς τιμήν του.

Η κ. Λανάρα τον καλωσόρισε εκφράζοντας την αγάπη και την στήριξη όλων των μελών της Αδελφότητος στο έργο του νέου Ποιμενάρχου. Ζήτησε και έλαβε την αρχιερατική του ευχή και άδεια για τις ιεραποστολικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται και τον διαβεβαίωσε για τον σεβασμό και την αγάπη όλων λέγοντας: «Είπατε ότι μας αγαπήσατε από την πρώτη στιγμή που ήρθατε στην Ιερά Μητρόπολη. Το πιστεύουμε Σεβασμιώτατε. Πιστέψτε και εσείς ότι και εμείς σας αγαπούμε».

Η κ. Αλεξάνδρα Δεληγιαννίδη αναφέρθηκε αδρομερώς στο έργο της Αδελφότητος και της κ. Λανάρα και οι κυρίες τραγούδησαν χριστιανικά κατηχητικά τραγούδια.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός εξέφρασε τη χαρά του που επισκέφθηκε έναν χώρο και μια Αδελφότητα που έχει επιδείξει μια συγκλονιστική προσφορά στην πνευματική ζωή και καλλιέργεια αυτού του τόπου. Ανέφερε, ότι είχε πληροφορηθεί πολλά χρόνια πριν από τον Γέροντα Μητροπολίτη Πειραιώς κυρό Καλλίνικο για το έργο της «Αγίας Φιλοθέης» και της κ. Λανάρα, η οποία διακρίνεται για τον δυναμισμό της, τον ιεραποστολικό της ζήλο, το συγγραφικό της τάλαντο, την θυσιαστική αγάπη και προσφορά της στην Εκκλησία. Προέτρεψε τις κυρίες να συνεχίσουν το έργο τους, όπως μέχρι σήμερα και υποσχέθηκε ότι τόσο η Ιερά Μητρόπολη, όσο και ο ίδιος προσωπικά θα στέκονται δίπλα τους αρωγοί και συμπαραστάτες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων