12/10/2022 12/10/2022 Στον φόβο Θεού που πρέπει να έχει ο Επίσκοπος στην άσκηση της ποιμαντικής του διακονίας, τους προκατόχους το έργο των οποίων καλείται να συνεχίσει και την ευχή των γονέων του μίλησε αποκλειστικά στον Pemptousia FM ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός. Ο ιεράρχης στην πρώτη του συνέντευξη που παραχώρησε από την εκλογή του και...
12 Οκτωβρίου, 2022 - 15:01
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2022 - 18:15

Ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός στην πρώτη του συνέντευξη – Αποκλειστικά στον PEMPTOUSIA FM

Διαδώστε:
Ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός στην πρώτη του συνέντευξη – Αποκλειστικά στον PEMPTOUSIA FM

Στον φόβο Θεού που πρέπει να έχει ο Επίσκοπος στην άσκηση της ποιμαντικής του διακονίας, τους προκατόχους το έργο των οποίων καλείται να συνεχίσει και την ευχή των γονέων του μίλησε αποκλειστικά στον Pemptousia FM ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Ο ιεράρχης στην πρώτη του συνέντευξη που παραχώρησε από την εκλογή του και τη χειροτονία του μιλά για το όραμά του.

Ειδικότερα,  ο ιεράρχης περιγράφει στο δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο την πορεία του και τη μετάβαση από τον Βόλο, όπου διακονούσε ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, στη φιλόξενη και αγιοτόκο γη της Αιτωλοακαρνανίας.

«Ο Επίσκοπος οφείλει να αγαπά το ποίμνιο του όπως ο Χριστός το ανθρώπινο γένος. Η αγάπη οδηγεί τον Επίσκοπο στη θυσία, στο πλήρες δόσιμο για την επαρχία του. Η Επισκοπική διακονία είναι καθημερινός σταυρός, με τη θεολογική ερμηνεία. Όταν αγαπάς πρέπει να σταυρωθείς για το ποίμνιό σου», σημειώνει ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός.

Σε ερώτηση τι χρειάζεται για ανταπεξέλθει ο Επίσκοπος στο έργου του, απάντησε: «Χρειάζεται να έχουμε φόβο Θεού. Δεν είμαι Επίσκοπος από προσωπική καταξίωση. Είναι δωρεά του Θεού για μια ευλογημένη ποιμαντορία. Με τη δύναμή Του ξεκινάω το ταξίδι μου με προορισμό τη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας μέχρι το τέλος της ζωής μου».

Ο Σεβασμιώτατος καλείται να συνεχίσει το έργο των προκατόχων του και δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί και για τα πρόσωπα που σημάδεψαν εκκλησιαστικά την Αιτωλοακαρνανία. Ωστόσο, ιδιαίτερη αναφορά έκανε, με συγκινητικά λόγια, στον τελευταίο προκάτοχό του κυρό Κοσμά. «Ευτύχησα να γνωρίσω τον τελευταίο προκάτοχό μου κυρό Κοσμά. Πιστεύω ότι ήταν δική του μεσιτεία από τον ουρανό να γίνω Επίσκοπος στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας».

Τέλος, ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός αναφέρθηκε και στους γονείς τους οι οποίοι αξιώθηκαν από τον Θεό να δουν το παιδί τους Επίσκοπο. «Ο Θεός ευλόγησε τους γονείς μου να δουν το παιδί τους να τιμάται από την Εκκλησία με τη μεγάλη δωρεά του Επισκόπου. Να δοξάζουν τον Θεό και οι ευχές τους να με ενισχύουν και να με συντροφεύουν», κατέληξε.

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να την ακούστε αύριο στις 10:00 π.μ. από το διαδικτυακό ραδιόφωνο PEMPTOUSIA FM και την εκπομπή «Ορθόδοξες Διαδρομές» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο.

Φωτογραφίες: Εurokinissi/ Xρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων