30/11/2023 30/11/2023 Την Ενορία του Αγίου Ανδρέα Μακρυνείας επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 29 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, για να χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου. Κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε στο γεγονός της κλήσεως από τον Χριστό του Αποστόλου Ανδρέου και έκανε μια προέκταση...
30 Νοεμβρίου, 2023 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2023 - 8:11

Ο Εσπερινός του Αποστόλου Ανδρέα στη Μακρυνεία

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός του Αποστόλου Ανδρέα στη Μακρυνεία

Την Ενορία του Αγίου Ανδρέα Μακρυνείας επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 29 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, για να χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου.

Κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε στο γεγονός της κλήσεως από τον Χριστό του Αποστόλου Ανδρέου και έκανε μια προέκταση στη ζωή του κάθε Χριστιανού.

Τόνισε, ότι ο Χριστός πάντοτε προσκαλεί τους ανθρώπους να έρθουν κοντά Του και να Τον γνωρίσουν. Δεν εκβιάζει και δεν εξαναγκάζει κανέναν. Ζητά να αποκαλυφθεί σε κάθε άνθρωπο, αλλά η ανταπόκριση εξαρτάται από τον ίδιο.

Υπογράμμισε, ότι η συνάντηση με τον Χριστό χρειάζεται την κατάλληλη προετοιμασία. Ο Ανδρέας υπήρξε μαθητής του Ιωάννου του Βαπτιστού πριν ακολουθήσει τον Χριστό. Όλοι μας χρειάζεται να έχουμε τον πόθο της μαθητείας και να προετοιμαζόμαστε διαρκώς για την συνάντηση με τον Χριστό, διατηρώντας την αγνότητα και την καθαρότητα της ψυχής και της καρδιάς μας.

Ο Ανδρέας δεν είχε τις μορφωτικές προϋποθέσεις, δεν ήταν ούτε Γραμματεύς, ούτε Φαρισαίος. Ήταν ένας απλός, αγράμματος ψαράς. Αυτόν, όμως, επέλεξε πρώτον ο Χριστός για να γίνει μαθητής Του, γιατί μόνο μέσα στην καθαρή καρδιά μπορεί να «φυτευθεί» ο σπόρος της αγάπης του Χριστού.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, επίσης, στο ότι ο Ανδρέας ακολούθησε τον Χριστό χωρίς να ζητήσει εγγυήσεις και διευκρινήσεις. Ήταν βέβαιος, ότι θα βρίσκεται μέσα στην ασφάλεια της αγάπης του Λυτρωτή και Μεσσία. Η πρόσκληση που απευθύνει ο Χριστός στον καθένα μας θα τύχει της αποδοχής ή της αρνήσεως. Εμείς πολλές φορές θέλουμε να διαπραγματευτούμε τη σχέση μας με το Θεό και δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πάντα για να Τον ακολουθήσουμε.

Το τελευταίο που υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος ήταν, ότι ο Απόστολος Ανδρέας δεν κράτησε μόνο για τον εαυτό του την εμπειρία της συναντήσεως με τον Χριστό, αλλά κάλεσε και τον αδελφό του, τον Πέτρο για να την μοιραστεί μαζί του. Οφείλουμε και εμείς να μιλούμε για τον Χριστό και να μοιραζόμαστε με τους συνανθρώπους μας την εμπειρία της πίστης μας. Να έχουμε την επιθυμία του Ανδρέου να μεταλαμπαδεύουμε στους άλλους την λυτρωτική εμπειρία της συναντήσεώς μας με τον Χριστό.

Κατέληξε λέγοντας, ότι ο Χριστός πάντοτε θα μας απευθύνει πρόσκληση να Τον συναντήσουμε. Εξαρτάται από εμάς εάν θα ανταποκριθούμε σε αυτή. Οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε για την συνάντηση με τον Χριστό και να μεταδίδουμε την εμπειρία μας αυτή και στους άλλους ανθρώπους, ώστε να γινόμαστε η αιτία και η αφορμή να δεχθούν και αυτοί την χαρά της παρουσίας του Θεού στη ζωή τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων