08/01/2024 08/01/2024 Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18:00’ στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κτιρίου «Χρυσόγελου» (Διεύθυνση: Φρειδερίκου Κατάσου και Μακρή) και την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18:00’ στο Αγρίνιο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αγρινίου (Διεύθυνση: Παπαστράτου 53 και Σμύρνης, 1ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Σχολής Γονέων...
08 Ιανουαρίου, 2024 - 15:12
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2024 - 14:22

Ο Ηλίας Λιαμής στην τρίτη Συνάντηση της Σχολής Γονέων στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο

Διαδώστε:
Ο Ηλίας Λιαμής στην τρίτη Συνάντηση της Σχολής Γονέων στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18:00’ στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κτιρίου «Χρυσόγελου» (Διεύθυνση: Φρειδερίκου Κατάσου και Μακρή) και την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18:00’ στο Αγρίνιο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αγρινίου (Διεύθυνση: Παπαστράτου 53 και Σμύρνης, 1ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ομιλητής και στις δύο συναντήσεις θα είναι ο Διδάκτωρ Θεολογίας, Μουσικοπαιδαγωγός και Καθηγητής στην Ελληνογαλλική Σχολή κ. Ηλίας Λιαμής, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Τί μας διδάσκουν τα … κακά παιδιά».

Η Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας λειτουργεί με γνώμονα και πρωταρχικό σκοπό τη στήριξη του ιερού θεσμού της οικογένειας και την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου της, μέσα από την ενημέρωση και τον διάλογο για οικογενειακά και παιδαγωγικά θέματα. Καλούνται οι νέοι σύζυγοι και γονείς να συμμετάσχουν στην ποιμαντική αυτή πρωτοβουλία της τοπικής μας Εκκλησίας. Η Ιερά Μητρόπολη για να διευκολύνει την συμμετοχή των νέων γονέων προσφέρει την δυνατότητα δωρεάν απασχόλησης των παιδιών από ειδικούς παιδαγωγούς, κατά την διάρκεια των συναντήσεων της Σχολής σε γειτονικούς χώρους ΚΔΑΠ.

Ο Ηλίας Λιαμής είναι Διδάκτωρ Θεολογίας, Μουσικοπαιδαγωγός και Συγγραφέας. Εργάζεται ως καθηγητής στην Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ» στην Πεύκη Αττικής, όπου και έχει αναλάβει καθήκοντα Υποδιευθυντή Γυμνασίου. Πέραν όλων όμως, το ουσιαστικότερο έργο του το επιτελεί ως σύζυγος, δάσκαλος και πατέρας δύο παιδιών.

Σπούδασε στην Ελβετία, υπό την καθοδήγηση του αείμνηστου καθηγητή Νικολάου Νησιώτη και στην Αγγλία, υπό την επίβλεψη του Επισκόπου Διοκλείας Καλλίστου Ware. Παράλληλα, στην Αθήνα, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πιάνο και στα ανώτερα θεωρητικά της μουσικής και παρακολούθησε μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας και ορχήστρας στην Ουγγαρία.

Εκπροσώπησε την Εκκλησία της Ελλάδος σε Ορθόδοξα και Διαχριστιανικά Συνέδρια. Από το 2000 είναι Πρόεδρος της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων και μέλος της Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ διετέλεσε μέλος της Επιτροπής εορτασμού του Ιωβηλαίου έτους και της Επιτροπής συμμετοχής της Εκκλησίας της Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Με τις ιδιότητές του αυτές, διοργάνωσε πλήθος καλλιτεχνικών και επιμορφωτικών εκδηλώσεων, παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο Ηρώδειο, ενώ ήταν επικεφαλής της συμμετοχής της παιδικής χορωδίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Επί σειράν ετών συμμετέχει σε Σχολές Γονέων, επιμορφωτικά σεμινάρια στελεχών νεανικού έργου Ιερών Μητροπόλεων, ενώ επί δύο δεκαετίες είναι παραγωγός εκπομπών στο εκκλησιαστικό ραδιόφωνο Αθήνας και Πειραιά. Είναι Πρόεδρος του Ερευνητικού Ιδρύματος Πολιτισμού και Εκπαίδευσης (www.eipe.gr), το οποίο αποτελεί τον επίσημο πολιτιστικό φορέα της Ιεράς Mητροπόλεως Δημητριάδος, μέσω του οποίου διοργανώνει συστηματικά θερινά σχολεία για τον Λαϊκό Πολιτισμό και την εκπαίδευση.

Είναι συγγραφέας αυτοτελών βιβλίων και έχει συμμετάσχει σε συλλογικούς τόμους για την οικογένεια και την Ορθόδοξη πνευματικότητα στον σύγχρονο κόσμο. Σε έργα του έχουν βασιστεί μουσικές παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής και στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων