25/01/2023 26/01/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός επισκέφθηκε το Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Διευθύντριας κ. Δέσποινας Αλεξοπούλου – Γεωργιάδη και των Συλλόγων Διδασκόντων και Γονέων και Κηδεμόνων. Ο Σεβασμιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από τους μαθητές και εξέφρασε τη χαρά του, γιατί είναι η πρώτη επίσκεψη που...
25 Ιανουαρίου, 2023 - 22:01
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2023 - 0:04

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός επισκέφθηκε το Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Διευθύντριας κ. Δέσποινας Αλεξοπούλου – Γεωργιάδη και των Συλλόγων Διδασκόντων και Γονέων και Κηδεμόνων.

Ο Σεβασμιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από τους μαθητές και εξέφρασε τη χαρά του, γιατί είναι η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί σε Σχολείο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μιλώντας από καρδιάς στους μαθητές αναφέρθηκε σε κοινά στοιχεία του Σχολείου και της Εκκλησίας. Το πρώτο είναι η μαθητεία. Στην Εκκλησία μαθαίνουμε για τον Θεό, μέσα από την αποκάλυψη του Θεού στον κόσμο. Ο Χριστός είναι η τέλεια Αγάπη, είναι ο Πατέρας, ο Λυτρωτής, η Ελπίδα, η Οδός και η Ανάσταση και μας καλεί σε κοινωνία μαζί Του, μέσα από την πίστη και την εμπιστοσύνη μας σε Αυτόν. Μην ξεχνάμε πως ό,τι και αν κάνουμε ο Χριστός είναι ο Πατέρας μας και μας περιμένει με μια ανοιχτή αγκαλιά να μας δεχθεί. Ένα πράγμα ζητάει μόνο από εμάς∙ να εφαρμόζουμε όσα Εκείνος δίδαξε και να μην απομακρυνόμαστε από κοντά Του.

Η Εκκλησία είναι μια κοινότητα προσώπων, στην οποία είμαστε όλοι ίσοι. Όχι όμοιοι, αλλά ίσοι και οφείλουμε να αποδεχόμαστε τους πάντες, χωρίς διακρίσεις. Αυτό ονομάζεται κοινωνία προσώπων. Ο ένας αναπληρώνει και ενισχύει τον άλλο. Δεν λειτουργούμε ατομικά μέσα στην Εκκλησία. Δεν είναι ατομικό γεγονός η σωτηρία.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του επεσήμανε στους μαθητές, ότι πρέπει να αισθάνονται την Εκκλησία σαν το σπίτι τους και να γνωρίζουν ότι ο Επίσκοπος είναι ο πνευματικός τους πατέρας, που μπορούν να τον αναζητούν και το γραφείο του παραμένει πάντα ανοιχτό για τα παιδιά.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την βασιλόπιττα του Συλλόγου Διδασκόντων και μίλησε στους καθηγητές του Σχολείου τονίζοντας, ότι η εκπαιδευτική ιδιότητα μαζί με την γονεϊκή αποτελούν δύο κορυφαίες σταθερές που στηρίζουν το κοινωνικό σύνολο και οφείλουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τους εκπαιδευτικούς στην επιτέλεση του διδακτικού τους έργου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων