30/04/2023 30/04/2023 Στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Ρένου Χριστοδουλίδη, με τίτλο «Το πιο γλυκό λεμόνι» παρέστη σήμερα Κυριακή 30 Απριλίου 2023,  ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός. Η εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν ο Τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποιήθηκε στο Κτίριο Χρυσόγελου, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. Το βιβλίο παρουσίασε...
30 Απριλίου, 2023 - 18:10
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2023 - 17:52

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας σε βιβλιοπαρουσίαση: “Τα άτομα με ειδικές ανάγκες μας διδάσκουν δύναμη…”

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας σε βιβλιοπαρουσίαση: “Τα άτομα με ειδικές ανάγκες μας διδάσκουν δύναμη…”

Στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Ρένου Χριστοδουλίδη, με τίτλο «Το πιο γλυκό λεμόνι» παρέστη σήμερα Κυριακή 30 Απριλίου 2023,  ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Η εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν ο Τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποιήθηκε στο Κτίριο Χρυσόγελου, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Το βιβλίο παρουσίασε η φιλόλογος κ. Ελένη Πλακίδα, ενώ η φιλόλογος κ. Παναγιώτα Φλωροπούλου μίλησε με θέμα: «Η καθημερινότητα των ΑμεΑ στην σύγχρονη εποχή». Την μουσική επένδυση της εκδήλωσης ανέλαβαν μαθητές της ομάδας φιλαναγνωσίας του 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου.

Ο Σεβασμιώτατος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι “όλοι οι άνθρωποι είμαστε ζωντανές εικόνες του Θεού, πλασμένοι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσή Του. Ο Χριστός μας δίδαξε την έμπρακτη αγάπη. Προσέφερε το φως στους τυφλούς, ήγειρε παραλυτικούς, αποκατέστησε χωλούς, χάρισε την ίαση στους ανθρώπους, ανέβηκε στον Σταυρό και θυσιάστηκε, διδάσκοντας μας, ότι η αληθινή αγάπη φθάνει μέχρι τη θυσία και την κένωση.

Μπροστά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, που προβάλλουν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και μας διδάσκουν με τη θέλησή τους, με την δύναμή τους, με τον αγώνα τους, υποκλινόμαστε ανυπόκριτα και παίρνουμε δύναμη από την δική τους δύναμη. Οφείλουμε να προσφέρουμε την αγάπη που πρέπει και να σηκώνουμε και εμείς, όσο μπορούμε, τον δικό τους σταυρό, μιμούμενοι τον Κύριό μας, ο οποίος βίωσε την σταυρική πορεία, χαρίζοντας μας την Ανάσταση.

Η κοινωνία μας αλλάζει και με τις μεγάλες, αλλά και με τις μικρές και ατομικές πρωτοβουλίες και χρειαζόμαστε όλοι μας μια ουσιαστική αλλαγή, η οποία θα μας κάνει να μπορούμε να αγαπάμε πιο ανθρώπινα όλους τους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα όσους ανήκουν στην κατηγορία των ανθρώπων με σωματική, ψυχική ή πνευματική αναπηρία“.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων