13/01/2023 14/01/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός επισκέφθηκε το Κοιμητήριο του Αγρινίου την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023, προκειμένου να ενημερωθεί από την Διαχειριστική Επιτροπή για τον τρόπο λειτουργίας του. Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου Ναυπακτίας και Ευρυτανίας Χριστοφόρου Αλεξανδροπούλου, ο οποίος καταγόταν από το Αγρίνιο και προσευχήθηκε υπέρ αναπαύσεως της...
13 Ιανουαρίου, 2023 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2023 - 1:19

O Μητροπολίτης Αιτωλίας στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτη Ναυπακτίας και Ευρυτανίας Χριστοφόρου

Διαδώστε:
O Μητροπολίτης Αιτωλίας στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτη Ναυπακτίας και Ευρυτανίας Χριστοφόρου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός επισκέφθηκε το Κοιμητήριο του Αγρινίου την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023, προκειμένου να ενημερωθεί από την Διαχειριστική Επιτροπή για τον τρόπο λειτουργίας του.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου Ναυπακτίας και Ευρυτανίας Χριστοφόρου Αλεξανδροπούλου, ο οποίος καταγόταν από το Αγρίνιο και προσευχήθηκε υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχή του, παρουσία των κατά σάρκα συγγενών του, μεταξύ των οποίων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης.

Μιλώντας στους οικείους του, ανάφερε ότι: «προσήλθα να προσευχηθώ για την ανάπαυση της ψυχής του και να γνωρίσω όλους εσάς που αποτελείτε την κατά σάρκα οικογένειά του και είστε επιφορτισμένοι με το ιερό καθήκον να διατηρείτε τη μνήμη του ζωντανή.


Έχετε ένα προνόμιο, να προέρχεται από το οικογενειακό σας δένδρο ένας διακεκριμένος Κληρικός και μάλιστα Επίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος προσεύχεται και από το Ουράνιο Θυσιαστήριο, όπου τελεί την αναίμακτη Θυσία, για όλους εσάς, τα συγγενικά του πρόσωπα, και είναι πολύ μεγάλη ευλογία και πιστεύω να την αισθάνεστε στη ζωή σας, ως έναν επιστηριγμό και μία διαρκή παρουσία του Θεού».

Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος είχε συνάντηση με τους τέσσερις Ιεροκήρυκες της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αρχιμ. Παύλο Ντανά, αρχιμ. Λαυρέντιο Καρανάσιο, αρχιμ. Μακάριο Αντωνόπουλο και αρχιμ. Σιλουανό Ψιλιά με τους οποίους συζήτησε θέματα που τους απασχολούν και τους έδωσε οδηγίες για τον καλύτερο συντονισμό του ιεροκηρυκτικού τους έργου.

Επίσης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος» και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Συλλόγου. Αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την πρώτη Σύναξη Ιεροψαλτών και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιττας την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 17:00’ στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καινουργίου, μετά την ακολουθία του αρχιερατικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, κατά τον οποίο θα ψάλλουν ιεροψάλτες – μέλη του Συλλόγου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων