09/02/2022 10/02/2022 Στην τάση που υπήρχε ιστορικά και διαχρονικά για την δημιουργία νέας Μητρόπολης με έδρα το Αγρίνιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος. Μιλώντας σε εκπομπή του nafpaktianews.gr, ο Σεβασμιώτατος κλήθηκε να σχολιάσει αν υφίσταται η προοπτική της διχοτόμησης ή της αλλαγής...
09 Φεβρουαρίου, 2022 - 19:20
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2022 - 0:22

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου για την διχοτόμηση της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου για την διχοτόμηση της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Στην τάση που υπήρχε ιστορικά και διαχρονικά για την δημιουργία νέας Μητρόπολης με έδρα το Αγρίνιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος.

Μιλώντας σε εκπομπή του nafpaktianews.gr, ο Σεβασμιώτατος κλήθηκε να σχολιάσει αν υφίσταται η προοπτική της διχοτόμησης ή της αλλαγής των διοικητικών ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου επισήμανε ότι «το θέμα έχει ένα ενδιαφέρον», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν επιθυμεί να πάρει θέση λόγω της ιδιότητας του ως Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να ασχολούμεθα με την ενότητα και την αγάπη των ανθρώπων».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το ζήτημα δεν αφορά τον ίδιο, τονίζοντας ότι εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Αρχιεπισκόπου.

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα (από το 15:48):

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εισήγηση ΔΙΣ: Υπέρ της διχοτόμησης της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων