10/11/2022 10/11/2022 Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια αύριο, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί η υποδοχή και η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου. Χθες Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2022, μάλιστα σύσκεψη για την Ενθρόνιση συγκάλεσε ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Η...
10 Νοεμβρίου, 2022 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2022 - 21:48

Όλα έτοιμα στο Μεσολόγγι για την Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Δαμασκηνού – Ημιαργία αύριο στο Μεσολόγγι

Διαδώστε:
Όλα έτοιμα στο Μεσολόγγι για την Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Δαμασκηνού – Ημιαργία αύριο στο Μεσολόγγι

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια αύριο, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί η υποδοχή και η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου.

Χθες Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2022, μάλιστα σύσκεψη για την Ενθρόνιση συγκάλεσε ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Η σύσκεψη έλαβε χώρα στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στο Μεσολόγγι και συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Μαρία Σαλμά, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνος Λύρος, εκπρόσωποι του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, της Αστυνομικής Διευθύνσεως Αιτωλίας, της Τροχαίας και συνεργάτες των ανωτέρω φορέων.

Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ο οποίος του προσέφερε πίνακα ζωγραφικής με ένα τοπίο από την Λιμνοθάλασσα εις ανάμνηση της εντεκάμηνης Τοποτηρητείας του.

Ημιαργία η 11η Νοεμβρίου για την υποδοχή και την ενθρόνιση

Με εντολή του Δημάρχου Μεσολογγίού κ Κώστα Λύρου αύριο Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 κηρύσσεται ημιαργία για το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου λόγω της υποδοχής και της ενθρόνισης του Νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Χωρίς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών η ενθρόνιση

Αναβλήθηκε τελικά η επίσκεψη του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου στην Αιτωλοακαρνανία. Ο Αρχιεπίσκοπος είχε προγραμματίσει να επισκεφτεί το Μεσολόγγι, αύριο Παρασκευή προκειμένου να παραστεί στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Δαμασκηνού και στη συνέχεια το Σάββατο το Αγρίνιο για την υποδοχή του νέου Μητροπολίτη στην πόλη.

Τελικά η ενθρόνιση θα γίνει χωρίς την παρουσία του καθώς θα μεταβεί στην Κύπρο για την κηδεία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Κυρού Χρυσοστόμου.

Το τελετουργικό

Σύμφωνα με το τελετουργικό η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνού θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου, Μάρκου Μπότσαρη στις 16:00 μ.μ. όπου έχει διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος για το χαρμόσυνο αυτό γεγονός.

Μετά την υποδοχή ακολουθεί προσφώνηση από το Δήμαρχο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρο, παρουσία του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και του Λαού.

Εν συνεχεία θα σχηματιστεί πομπή η οποία θα κατευθυνθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος όπου θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη.

Άγημα από το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων, η Δημοτική Φιλαρμονική «Χρήστος Καψάλης» και ο Μουσικός Όμιλος Μεσολογγίου ”Ιωσήφ Ρωγών” θα αποδώσουν τις δέουσες τιμές ενώ στην πομπή θα συμμετέχουν σημαιοφόροι Γυμνασίων και Λυκείων, τμήμα του ιστορικού συλλόγου απ’ τους Άη – Συμιώτες και αντιπροσωπείες με παραδοσιακές φορεσιές από όλους τους συλλόγους του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Οι δρόμοι από τους οποίους θα διέλθει η πομπή είναι: Χαριλάου Τρικούπη, Λόρδου Βύρωνος, Ραζηκότσικα,Χρυσόγελου Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνος

Ο Δήμαρχος του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος προσκαλεί όλους τους Δημότες να παραστούν και να ευχηθούν στο νέο Μητροπολίτη, για την επιτυχία του εκκλησιαστικού έργου και της ποιμαντορίας του.

Πηγή: Agriniopress

Διαβάστε επίσης:

Διαβεβαίωση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας έδωσαν οι 4 νέοι Μητροπολίτες – Οι ημερομηνίες των ενθρονίσεων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων