05/07/2022 05/07/2022 Στη Βουλή κατατέθηκε σήμερα σχέδιο νόμου από το Υπουργείο Παιδείας που ρυθμίζει θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των Πανεπιστημίων αλλά και ζητήματα της Εκκλησίας. Σύμφωνα με όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου θα περιλαμβανόταν και η διάταξη για της αναδιάταξη του εκκλησιαστικού χάρτη στην Αιτωλοακαρνανία, με την σύσταση...
05 Ιουλίου, 2022 - 19:29
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2022 - 19:34

«Παγώνει» η αναδιάταξη του εκκλησιαστικού χάρτη στην Αιτωλοακαρνανία

Διαδώστε:
«Παγώνει» η αναδιάταξη του εκκλησιαστικού χάρτη στην Αιτωλοακαρνανία

Στη Βουλή κατατέθηκε σήμερα σχέδιο νόμου από το Υπουργείο Παιδείας που ρυθμίζει θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των Πανεπιστημίων αλλά και ζητήματα της Εκκλησίας.

Σύμφωνα με όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου θα περιλαμβανόταν και η διάταξη για της αναδιάταξη του εκκλησιαστικού χάρτη στην Αιτωλοακαρνανία, με την σύσταση ακόμη μιας Μητρόπολης με έδρα το Αγρίνιο. Κάτι που αποτελεί πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Τελικά στο προς ψήφιση νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνεται σχετικό άρθρο και έτσι παρατείνεται το «θρίλερ» για την εκλογή νέου ή νέων Μητροπολιτών στην Αιτωλοακαρνανία.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί κατήφεια στο σύνολο της τοπικής Εκκλησίας αφενός γιατί παρατείνεται το «ακέφαλό» της και αφετέρου διότι η αναδιάταξη του εκκλησιαστικού χάρτη έτσι όπως έχει προταθεί από τη ΔΙΣ τυγχάνει καθολικής σχεδόν αποδοχής.

Αντίθετα η εξέλιξη αυτή προκαλεί συναισθήματα «χαρμολύπης» στους πολιτικούς παράγοντες μιας και δεν ήταν ενιαία η έκφραση γνώμης για τη εξέλιξη από τους δημάρχους της Αιτωλοακαρνανίας για την αναδιάταξη του εκκλησιαστικού χάρτη.

Έτσι πλέον, κρυφή ελπίδα για τους εκκλησιαστικούς αποτελεί η κατάθεση τροπολογίας στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, ώστε να εκκινήσουν οι διαδικασίες από την Ιερά Σύνοδο για εκλογή Μητροπολιτών.

Σε κάθε περίπτωση η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας θα παραμείνει «ακέφαλη» σε διοικητικό επίπεδο τουλάχιστον έως τον Οκτώβριο, διότι η πνευματική διαποίμανση από τον Τοποτηρητή Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο είναι υποδειγματική.

 

Πηγή: messolonghinews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων