17/02/2021 17/02/2021 Υλοποίηση της Πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Έμφαση στις Δομές της Εκκλησίας» Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Π.Ε.) πρόκειται να υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία απευθύνονται σε εθελοντές, συνεργάτες, κληρικούς και λαϊκούς της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας,...
17 Φεβρουαρίου, 2021 - 17:09
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2021 - 21:29

Ιερείς στα θρανία! Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εκπαιδευτικά προγράμματα

Διαδώστε:
Ιερείς στα θρανία! Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εκπαιδευτικά προγράμματα

Υλοποίηση της Πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Έμφαση στις Δομές της Εκκλησίας»

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Π.Ε.) πρόκειται να υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία απευθύνονται σε εθελοντές, συνεργάτες, κληρικούς και λαϊκούς της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αλλά και άλλων φορέων που παρέχουν ανάλογες υπηρεσίες, με στόχο την ενίσχυση των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων για την υποστήριξη του έργου που προσφέρεται στις κοινωνικοπρονοιακές και λοιπές εκκλησιαστικές δομές.

Η πρόσκληση για την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας αφορά στη θεματική ενότητα: Σύγχρονες προσεγγίσεις προβλημάτων ψυχικής υγείας και θα υλοποιηθεί με την σύγχρονη εξ αποστάσεως μορφή εκπαίδευσης το επιμορφωτικό έτος Σεπτέμβριος 2020 – Ιούνιος 2021.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι διάρκειας 28 ωρών. Ανώτερος ενδεικτικός αριθμός συμμετεχόντων ανά τμήμα είναι τα 30 άτομα. Η εκπαιδευτική διαδικασία στο σύνολό της θα διέπεται από τις βασικές αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων και θα γίνει μέσω των εκπαιδευτικών τεχνικών της ενεργούς συμμετοχικής μάθησης.

Οι συμμετέχοντες μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης θα λαμβάνουν Βεβαίωση Πιστοποιημένης Επιμόρφωσης. Η Βεβαίωση Πιστοποιημένης Επιμόρφωσης των Κληρικών και των Δημοσίων Υπαλλήλων θα χορηγείται σύμφωνα με το «Σύστημα Πιστοποίησης της Επιμόρφωσης» (ΦΕΚ Β’ 1592/2010) και μοριοδότηση με βάση το καθεστώς μοριοδότησης των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Η πρόσκληση και η αίτηση συμμετοχής είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΙΠΕ (www.ipe.gr) στη διαδρομή (Προσκλήσεις – Προκηρύξεις → Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή σε Επιμορφωτικά Προγράμματα στην Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, εάν δεν έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση, να προμηθευτούν το έντυπο της Αίτησης Συμμετοχής από τον τοπικό Συντονιστή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας πρωτοπρ. Χριστόφορο Χρόνη, ο οποίος θα συγκεντρώσει τις αιτήσεις και θα τις αποστείλει στο Ι.Π.Ε.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021 (ημερομηνία δημοσίευσης) έως το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 15:00. Μετά την παραπάνω ημερομηνία ουδεμία αίτηση γίνεται δεκτή.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε κατά τις ώρες 10.00’ – 15.00’, είτε στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με τον πρωτοπρ. Χριστόφορο Χρόνη (τηλ. 6932 601429, E-mail. [email protected]), είτε στα γραφεία του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως με την γραμματεία (τηλ. 210 3352362, E-mail: [email protected]).

Απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στα προγράμματα είναι:
1. Αίτηση συμμετοχής.
2. Οι ιερείς που δεν ανήκουν στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας οφείλουν να προσκομίσουν βεβαίωση από την οικεία Ιερά Μητρόπολη στην οποία να δηλώνεται ότι: α) η συμμετοχή γίνεται με την έγκριση του Μητροπολίτη, β) τυγχάνουν μισθοδοτούμενοι εκ του Δημοσίου Ταμείου και γ) δεν ανήκουν στην Y.E. (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) μισθολογική κατηγορία.
Η επιλογή των εκπαιδευομένων θα γίνει με κριτήριο τις υπηρεσιακές ανάγκες, τις επιμορφωτικές τους ανάγκες και το μορφωτικό τους επίπεδο.
Τα αποτελέσματα των επιλογών, το περιεχόμενο των προγραμμάτων, οι ημέρες και οι ώρες διεξαγωγής θα δημοσιοποιηθούν με καταχώρησή τους στην ιστοσελίδα του Ι.Π.Ε. (www.ipe.gr).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων