08/11/2021 09/11/2021 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε ο ενοριακός Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Θεριακήσι Βάλτου την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021. Την φετινή εορτή λάμπρυνε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο οποίος νωρίς το πρωί έτυχε θερμής υποδοχής από κατοίκους του απομακρυσμένου χωριού και στην συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία...
08 Νοεμβρίου, 2021 - 22:20
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2021 - 0:09

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Θεριακήσι Βάλτου ο Μητροπολίτης Αιτωλίας

Διαδώστε:
Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Θεριακήσι Βάλτου ο Μητροπολίτης Αιτωλίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε ο ενοριακός Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Θεριακήσι Βάλτου την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021.

Την φετινή εορτή λάμπρυνε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο οποίος νωρίς το πρωί έτυχε θερμής υποδοχής από κατοίκους του απομακρυσμένου χωριού και στην συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς αναφερόμενος στην εορτή των Αγίων Αρχαγγέλων τόνισε ότι «η επανάσταση λόγω εγωισμού, η παρακοή και η αποστασία του Εωσφόρου αλλά και η υπακοή και το Πρόσχωμεν του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και των άλλων επουρανίων δυνάμεων, μας υπενθυμίζουν και μας υπογραμμίζουν πόσο καταστρεπτική είναι η ανυπακοή και η παράβαση του θελήματος του Θεού και πόσο ωφέλιμη, αγιασμένη και σωτήρια είναι η υπακοή στο θέλημα του Θεού, στο θέλημα, του Ευαγγελίου, της Εκκλησίας, των μυστηρίων και του πνευματικού…»

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε οικονόμους δύο ιερείς: τον συνταξιούχο εφημέριο π. Ηλία Μανιφάβα ο οποίος επί ικανά χρόνια εξυπηρετούσε λειτουργικά την ενορία Θεριακησίου καθώς και τον π.Ευστάθιο Καραδήμα εφημέριο Μαλεσιάδος Βάλτου ο οποίος τα τελευταία χρόνια διακονεί και αυτήν την ενορία του Θεριακησίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων