21/11/2023 21/11/2023 H τρίτη σύναξη του «Τομέα Ποιμαντικής Αναγνωστών και Ιεροπαίδων» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του νέου Ιερού Ναού του Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023. Ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Χριστόφορος Χρόνης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου και Διδάσκων στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου...
21 Νοεμβρίου, 2023 - 18:29
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2023 - 18:55

Σύναξη του «Τομέα Ποιμαντικής Αναγνωστών και Ιεροπαίδων» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Διαδώστε:
Σύναξη του «Τομέα Ποιμαντικής Αναγνωστών και Ιεροπαίδων» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας

H τρίτη σύναξη του «Τομέα Ποιμαντικής Αναγνωστών και Ιεροπαίδων» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του νέου Ιερού Ναού του Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023.

Ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Χριστόφορος Χρόνης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου και Διδάσκων στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η ποιμαντική και το ήθος των Αναγνωστών».

Ο εισηγητής αρχικά όρισε την «ποιμαντική» ως τον πνευματικό αγώνα του ποιμένα να εντάξει τους ανθρώπους σε μία ποίμνη. Αναφέρθηκε στην διαφορά μεταξύ των ποιμένων και των ποιμενομένων. Έδωσε, όμως, έμφαση στο έργο του ποιμένα και το συνέδεσε με την διακονία των Αναγνωστών και των Ιεροπαίδων εντός του Αμπελώνα του Κυρίου. Στη συνέχεια έκανε μνεία στα ιδιαίτερα προσόντα που πρέπει να έχει ο ποιμένας – ο κληρικός, αλλά και σε αυτά που οφείλει να κατέχει ο Αναγνώστης ως κατώτερος κληρικός. Έχοντας καλλιεργήσει τα προσόντα και τα χαρίσματά του ο Αναγνώστης μπορεί να προσελκύσει κι αυτός από την πλευρά του ανθρώπους στην εκκλησιαστική κοινότητα.

Εκτός των προσόντων, ο π. Χριστόφορος, συμπλήρωσε και τις πνευματικές προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ο Αναγνώστης προκειμένου να επιτελεί πανάξια το έργο του. Μεταξύ αυτών ανέφερε την βαθιά πίστη στον Αρχιποιμένα Κύριο, την καθημερινή προσευχή, τη διαρκή μελέτη της Αγίας Γραφής, την υψοποιό ταπείνωση και την «εν Χριστώ» αγάπη. Και κατέληξε ευχόμενος στους Αναγνώστες και τους υποψηφίους Αναγνώστες που συμμετείχαν στην Σύναξη να αποκτήσουν εκκλησιαστικό ήθος, κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση όλης της εκκλησιαστικής διακονίας.

Ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ των παιδιών, κατά τον οποίο ο π. Χριστοφόρος απάντησε στις ερωτήσεις και στις απορίες τους. Την ευθύνη της όλης πνευματικής διοργάνωσης είχε ο υπεύθυνος του Τομέα και Προϊστάμενος του Ιερού Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου, Πρωτοπρ. Ιωάννης Γκιάφης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων