20/09/2023 20/09/2023 Με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Νικόλαο Δελέγκο και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστο Καζαντζή συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ Δαμασκηνός, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. Κατά τη συνάντηση που διεξήχθη σε άριστο κλίμα, συζητήθηκαν κοινά θέματα συνεργασίας...
20 Σεπτεμβρίου, 2023 - 13:43
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2023 - 13:56

Συνάντηση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας με τους Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας

Διαδώστε:
Συνάντηση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας με τους Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας

Με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Νικόλαο Δελέγκο και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστο Καζαντζή συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ Δαμασκηνός, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Κατά τη συνάντηση που διεξήχθη σε άριστο κλίμα, συζητήθηκαν κοινά θέματα συνεργασίας μεταξύ των τριών υπηρεσιών και αποφασίστηκαν:

  1. Να οριστεί εντεταλμένος κληρικός  της Ιεράς Μητροπόλεως σε κάθε σχολική μονάδα Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για θέματα υποσιτισμού των μαθητών και για άλλα θέματα στήριξης των μαθητών, σε συνεργασία πάντοτε με τους Συλλόγους Διδασκόντων και Γονέων και Κηδεμόνων.
  2. Να υπάρξει συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως και των δύο Διευθύνσεων, ώστε να κοινοποιηθεί στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων όλων των Σχολείων το πρόγραμμα των Σχολών Γονέων που θα πραγματοποιηθούν στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο, καθώς και στις έδρες των υπόλοιπων Δήμων της Ιεράς Μητροπόλεως, την Αμφιλοχία, τον Αστακό, τη Βόνιτσα και το Θέρμο.
  3. Να πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος εορτασμός των Αγίων Τριών Ιεραρχών, κατά το εξής πρόγραμμα. 

Το πρωί της 30ης  Ιανουαρίου 2024 να τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, Αρτοκλασία υπέρ υγείας των εκπαιδευτικών και των μαθητών και Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων εκπαιδευτικών.

Στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί επετειακή εκδήλωση για να τιμηθούν με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως δύο παλαίμαχοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την περιοχή του Μεσολογγίου.

Το απόγευμα στο Αγρίνιο να πραγματοποιηθεί αντίστοιχη εκδήλωση για δύο εκπαιδευτικούς της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου.

  1. Να στηριχθεί και να ενισχυθεί η προσπάθεια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, μέσω του οποίου παρέχετε κάθε χρόνο η δυνατότητα εκπαιδευτικής στήριξης σε μαθητές, που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν φροντιστηριακά μαθήματα.
  2. Να συνεχισθούν και το νέο εκπαιδευτικό έτος οι Υποδειγματικές Θείες Λειτουργίες για όσα Σχολεία επιθυμούν, ώστε να μπορούν οι μαθητές, με την κατάλληλη επεξήγηση, να κατανοούν και να συμμετέχουν συνειδητά στην Θεία Λατρεία της Εκκλησίας μας. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων