25/01/2024 26/01/2024 Με κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, του Θεολόγου στον, υπό ανέγερση, πανηγυρίζοντα, ομώνυμο Ιερό Ναό στην πόλη του Αγρινίου. Την εφετινή πανήγυρη λαμπρύνει περισσότερο η παρουσία των ιερών και χαριτοβρύτων Λειψάνων των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου...
25 Ιανουαρίου, 2024 - 20:42
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2024 - 2:13

Το Αγρίνιο υποδέχθηκε τα Ιερά Λείψανα των Τριών Ιεραρχών από την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου Αγίου Όρους

Διαδώστε:
Το Αγρίνιο υποδέχθηκε τα Ιερά Λείψανα των Τριών Ιεραρχών από την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου Αγίου Όρους

Με κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, του Θεολόγου στον, υπό ανέγερση, πανηγυρίζοντα, ομώνυμο Ιερό Ναό στην πόλη του Αγρινίου. Την εφετινή πανήγυρη λαμπρύνει περισσότερο η παρουσία των ιερών και χαριτοβρύτων Λειψάνων των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Αγίου Όρους.

Τα Ιερά Λείψανα κόμισαν στο Αγρίνιο ο Γέροντας Γεράσιμος και ο Ιερομόναχος Μητροφάνης εκ των Πατέρων της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου και τα υποδέχθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 24ης Ιανουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και του λαού, στα προπύλαια του Ιερού Ναού.

Αμέσως μετά ακολούθησε ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου. Συμμετείχαν πολλοί ιερείς της περιοχής, με επικεφαλής τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αγρινίου, Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Τριάντη, ενώ τα Ιερά Αναλόγια διηκόνησαν θαυμάσια χοροί ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Κωνσταντίνου Λανάρα και του Λαμπαδαρίου κ. Νεκταρίου Δροσοπαναγιώτη.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε από καρδιάς τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου, Γέροντα Παρθένιο για την μεγίστη ευλογία που προσέφερε στην τοπική Εκκλησία, με την προσκύνηση των ιερών και χαριτοβρύτων Λειψάνων των τριών μεγάλων οικουμενικών διδασκάλων και Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Ιωάννου του Χρυσοστόμου και Γρηγορίου του Θεολόγου.

Τόνισε, ότι η παρουσία των ιερών Λειψάνων αποτελεί πηγή θείας εμπνεύσεως και ουρανίου ενισχύσεως για όλους όσοι θα σπεύσουν σε αυτόν τον Ιερό Ναό να τα κατασπαστούν, να λάβουν την ευλογία και την δύναμη του Αγίου Θεού και ταυτόχρονα να καταθέσουν τα προσωπικά τους αιτήματα και τις παρακλήσεις τους, με την ελπίδα και τη βεβαιότητα, ότι οι Άγιοι θα πρεσβεύσουν και θα μεσιτεύσουν γι’ αυτούς.

Ξεχωριστά καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους Πατέρες που τα συνόδευσαν, λέγοντας ότι αποτελούν «εκλεκτά μέλη της Αγιοπαυλιτικής Αδελφότητος. Ο Γέροντας Γεράσιμος, μία χαρακτηριστική και εμβληματική αγιορείτικη φυσιογνωμία, ένας γνήσιος ασκητής από το περιβόλι της Παναγιάς, που φέρει επάνω του όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των παλαιών Αγιορειτών πατέρων. Καλωσορίζουμε, επίσης, και τον πατέρα Μητροφάνη, τον οποίο δεν τον υποδεχόμαστε ως ξένο, αλλά ως οικείο, αφού η Αιτωλοακαρνανία είναι η γενέτειρά του και επιστρέφει και πάλι στα ίδια, στον τόπο που αγαπά και δεν λησμονεί».

Εκ μέρους των Πατέρων μίλησε ο Γέροντας Γεράσιμος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Καθηγουμένου και της Αδελφότητος και την χάρη της Παναγίας από το ευλογημένο περιβόλι της. Ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την υποδοχή και ευχήθηκε ο Άγιος Θεός, με τις πρεσβείες της Κυρίας Θεοτόκου και των Αγίων Τριών Ιεραρχών, να ευλογεί όλους.

Το πρωί της Πέμπτης τελέσθηκαν η ακολουθία του Όρθρου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος, στη συνέχεια, προεξήρχε στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρ. Αθανάσιος Κουλοχέρης, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και πάλι τον Καθηγούμενο, Γέροντα Παρθένιο και τους Αγιοπαυλίτες Πατέρες για την μεταφορά των Ιερών Λειψάνων και όλους όσοι συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία και ευχήθηκε όλοι όσοι θα προσέλθουν αυτές τις ημέρες στον Ιερό Ναό για να κλείνουν γόνυ σώματος, ψυχής και καρδίας ενώπιον των Αγίων, να αντλήσουν δύναμη κουράγιο, και απαντοχή στη πορεία της ζωής τους.

Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Τριών Ιεραρχών θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό έως την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024. Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 7:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ, ενώ καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων