18/07/2022 18/07/2022 Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στο χωριό Διπλάτανος του Δήμου Θέρμου που εκκλησιαστικά ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου ιερούργησε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Μετά την Θεία Λειτουργία, στην κεντρική πλατεία του χωριού, έλαβε χώρα η επίσημη υποδοχή του Αμερικανού Πρέσβεως στην Ελλάδα κ. Τζόρτζ Τσούνη και...
18 Ιουλίου, 2022 - 8:51
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2022 - 9:15

Τον Αμερικανό Πρέσβη υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου στο Διπλάτανο Θέρμου

Διαδώστε:
Τον Αμερικανό Πρέσβη υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου στο Διπλάτανο Θέρμου

Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στο χωριό Διπλάτανος του Δήμου Θέρμου που εκκλησιαστικά ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου ιερούργησε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

Μετά την Θεία Λειτουργία, στην κεντρική πλατεία του χωριού, έλαβε χώρα η επίσημη υποδοχή του Αμερικανού Πρέσβεως στην Ελλάδα κ. Τζόρτζ Τσούνη και μίλησαν σχετικά ο Δήμαρχος Θέρμου, ο Σεβασμιώτατος, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο κ. Αθανάσιος Παπαθανάσης, ο Πρόεδρος των εν Αμερική Διπλατανιωτών και ο κ. Πρέσβης.

Το κήρυγμα του Μητροπολίτη Ναυπάκτου

Ο Σεβασμιώτατος κατά το κήρυγμά του ερμήνευσε την ομολογία της Αγίας Μαρίνας όπως σώζεται στο ιερό συναξάριο της: «Μαρίνα όνομάζομαι, της Πισιδίας είμαι γέννημα και θρέμμα και το του Κυρίου μου Ιησού Χριστού επικαλούμαι όνομα».

Τόνισε ιδιαίτερα τρία σημεία: το όνομα της Αγίας, την Ελληνική της καταγωγή και την χριστιανική της ιδιότητα. Επεσήμανε ότι αυτή ήταν η ταυτότητά της και τόνισε ότι πρέπει να διαφυλάσσουμε και την δική μας ταυτότητα και να κρατάμε τις παραδόσεις μας σε μια εποχή που κυκλοφορούν πολλές άλλες παραδόσεις.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αμερική Διπλατανιωτών, Αντιδήμαρχοι και πλήθος κατοίκων.

Ευχές στους κατοίκους της Κόνισκας

Κατά την επιστροφή του στην έδρα του ο Σεβασμιώτατος έκανε στάση στον οικισμό «Άγιος Ιωάννης», του χωριού Κόνισκα του Δήμου Θέρμου που ανήκει εκκλησιαστικά στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, όπου υπήρχε πανηγυρίζον Εξωκκλήσι της Αγίας Μαρίνας και πραγματοποιούνταν ημερήσιο πανηγύρι στην πλατεία του οικισμού. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε σχετικά στους κατοίκους και τους ευχήθηκε για την πανήγυρη του χωριού τους.

Δείτε φωτογραφίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων