13/12/2019 13/12/2019 Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα, καθώς και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, εορτάσθηκε και εφέτος στην Βόνιτσα η μνήμη του προστάτου και πολιούχου της Αγίου Σπυρίδωνος, στον ομώνυμο ιστορικό ενοριακό Ιερό Ναό. Την παραμονή της εορτής Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου το απόγευμα, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας...
13 Δεκεμβρίου, 2019 - 9:41
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2019 - 9:44

ΒΟΝΙΤΣΑ: Τίμησαν τον Πολιούχο τους

Διαδώστε:
ΒΟΝΙΤΣΑ: Τίμησαν τον Πολιούχο τους

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα, καθώς και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, εορτάσθηκε και εφέτος στην Βόνιτσα η μνήμη του προστάτου και πολιούχου της Αγίου Σπυρίδωνος, στον ομώνυμο ιστορικό ενοριακό Ιερό Ναό.

Την παραμονή της εορτής Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου το απόγευμα, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: Η υμνογραφία της Ακολουθίας του Αγίου Σπυρίδωνος ονομάζει τον Άγιο Σπυρίδωνα “σοφό”:. Οι άνθρωποι ονομάζουν “σοφούς” εκείνους που γνωρίζουν πολλά, όπως τους επιστήμονες. Και όμως οι γνώσεις των γραμμάτων και της επιστήμης δεν καλλιεργούν τον εσωτερικό άνθρωπο. Ο Άγιος Σπυρίδων παρόλο ότι ήταν αγράμματος είχε αγία οικογένεια, είχε αγία και αγγελική ζωή, είχε άριστες κοινωνικές επικοινωνίες και προσέφερε ως Επίσκοπος άριστο πνευματικό και κοινωνικό έργο. Η ζωή του ήταν πράγματι μέσα στην αληθινή σοφία. Ο Άγιος Σπυρίδων ήταν πράγματι αληθινά σοφός γιατί γνώρισε την Σοφία , το θέλημα του Θεού…»

Το πρωί της Πέμπτης τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποία κήρυξε τον θείο λόγο ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. π.Λαυρέντιος Καρανάσιος. Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό, παρουσία πλήθους πιστών υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Βόνιτσας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων