01/03/2021 01/03/2021 Με αφορμή την πρώτη πανήγυρη του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγρινίου. Kατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτόνησε στον βαθμό του Διακόνου τον λαμπαδάριο του Ναού κ. Ιωάννη Γκιάφη. Ο νέος...
01 Μαρτίου, 2021 - 14:21
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2021 - 13:48

Χειροτονία νέου διακόνου στο Αγρίνιο

Διαδώστε:
Χειροτονία νέου διακόνου στο Αγρίνιο

Με αφορμή την πρώτη πανήγυρη του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγρινίου. Kατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτόνησε στον βαθμό του Διακόνου τον λαμπαδάριο του Ναού κ. Ιωάννη Γκιάφη.

Ο νέος διάκονος, ο οποίος είναι έγγαμος, θεολόγος και πολιτικός επιστήμων, κατά την προσφώνησή του αναφέρθηκε στο ύψος το οποίο έχει αναβιβάσει η συνείδηση του πληρώματος της Εκκλησίας το Μυστήριο της Ιερωσύνης, στις προϋποθέσεις που θα πρέπει να έχει ο υποψήφιος κληρικός, καθώς και σε λόγους Αγίων και Πατέρων της Εκκλησίας για τον Διάκονο και τον Πρεσβύτερο. Στάθηκε σε σημαντικούς και ευλογημένους σταθμούς της ζωής του, που αφορούν την διακονία του στην τοπική Εκκλησία ως ιεροψάλτης, κατηχητής, ομαδάρχης, ραδιοφωνικός παραγωγός, λαϊκός ιεροκήρυκας και μέλος της Επιτροπής Νεότητος της Ιεράς Μητροπολεως, ευχαριστώντας παράλληλα τους κληρικούς και λαϊκούς με τους οποίους συνεργάστηκε.
Ο χειροτονούμενος, ευχαρίστησε επίσης όσους στάθηκαν δίπλα του, από την παιδική του ηλικία μέχρι σήμερα, ενισχύοντας και καλλιεργώντας τον πόθο του. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη σύζυγο και τον γιό του, τους γονείς και τα αδέρφια του και τους πνευματικούς πατέρες. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Κοσμά για την εμπιστοσύνη του, την στήριξη και την αγάπη του προς το πρόσωπό του και την οικογένειά του.


Απαντώντας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον νέο διάκονο, στην ευλάβειά του, στις σπουδές και τα προσόντα του που πάντοτε τα διέθετε με ζήλο στις ποιμαντικές ανάγκες της Εκκλησίας. Τον παρότρυνε πλέον να τα θέσει εξ ολοκλήρου στην διακονία του Χριστού, επισημαίνοντας την σημασία που έχει για κάθε χριστιανό, και ιδιαιτέρως για τον κληρικό, να προσφέρει στην Εκκλησία και στην διακονία του πλησίον, τα χαρίσματα με τα οποία τον προικίζει ο Θεός ή αποκτά αγωνιζόμενος στην πορεία της ζωής του.
Ο Σεβασμιώτατος λαμβάνοντας αφορμή από τον πρώτο εορτασμό του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο ζούσε ο Όσιος Εφραίμ την Ιερωσύνη∙ τον τρόπο που λειτουργούσε με συντριβή, με δάκρυα, με ευλάβεια∙ για την ταπείνωση και την υπακοή που έδειχνε στους πνευματικούς του πατέρες και γέροντές του∙ αλλά και γενικότερα αναφέρθηκε στον τρόπο ζωής του, λέγοντας ότι ο Όσιος Εφραίμ θα πρέπει να αποτελεί πρότυπο και κανόνα ιερατικής διακονίας για κάθε ιερέα που επιθυμεί να ζει μέσα στη Χάρη του Θεού.


«Ο Οσιος Εφραίμ έλεγε πως για να έρθει η Χάρις του Θεού στον ιερέα χρειάζεται να έχει πίστη, υπακοή, αγάπη και καθαρότητα. Χωρίς αυτές τις τέσσερις αρετές είναι αδύνατον να λειτουργήσει, μη έχοντας δηλ. πνευματικές εμπειρίες. Χωρίς αυτές τις τέσσερις αρετές είναι αδύνατον να καταβαίνει το Άγιο Πνεύμα στον λειτουργό και να τον γεμίζει. Αυτές τις αρετές, αδελφέ μου Ιωάννη, φρόντισε κι εσύ να καλλιεργείς και να αυξάνεις στη ζωή σου, για να είσαι γεμάτος με Χάρη Θεού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς, ευχαρίστησε την οικογένεια του νέου κληρικού, την νέα διακόνισσα, τους γονείς του και τα αδέρφια του, που με χαρά στήριξαν την απόφασή του να αφιερωθεί και να διακονήσει τον Χριστό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων